Annons

Gamla skolan i Glumslöv totalförstörd efter brand

På torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till Glumslöv. Anledningen var att det brann i den gamla skolan mitt i Glumslöv. Väl på plats försökte de släcka branden men det lyckades inte och den gamla byggnaden är nu helt utbränd.
– Vi gick in med rökdykare och kunde konstatera att det brann längst takfoten, framför allt på den södra sidan, säger Pavo Frick på räddningstjänsten och fortsätter.
– Vi fick efter ett tag besked på att det fanns två gastuber i byggnaden och eftersom vi inte lyckades lokalisera dessa och få ut dom innan det blev för varmt, så tog vi beslutet att ta ut brandmännen ur det brinnande huset.

Väl ute såg man till att hålla nyfikna borta från platsen och därefter släcka branden från utsidan.
– Det är alltid svårt att komma åt branden utifrån. Vi gjorde vårt bästa men byggnaden gick inte att rädda och det är sorgligt. Men samtidigt måste vi tänka på säkerheten för allmänheten och brandmännen, avslutar Pavo Frick.

Annons
 


Brandröken syntes över hela Glumslöv.
Foto: Joakim S Lindblom

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser