Annons

Olika, men ändå lika- Temavecka ska öka elevernas förståelse

I veckan har man på Seminarieskolan sin årligen återkommande värdegrundsvecka.
– I år har vi  är temat  ”Olika, men ändå lika”. Vi pratar bland annat om olika sorters handikapp, berättar läraren Mikael Blomberg.
  
På måndagen var representanter från Skånska handikappidrottsförbundet och gästade skolan.
–  Barnen fick då bland annat testa på att spela Goalboll, säger Mikael Blomberg om sporten som sedan 1976 är en OS-gren i Paralympics och som skapades i rehabiliteringssyfte efter andra världskriget för att hjälpa krigsskadade som helt eller delvis förlorat synen. Barnen fick spela med ögonbindlar något som ökade förståelsen för hur synskadade har det i sin vardag.

Idag får man besök av två personliga assistenter åt en utvecklingsstörd och multihandikappad tjej.
– De kommer då att berätta om hennes vardag för eleverna i årskurs 3-6. Barnen kommer även att få testa på en del hjälpmedel som tjejen använder.  Vi hoppas och tror oss kunna öka förståelsen och avdramatisera det här med handikapp. Barn har många frågor och tankar kring detta. Bara för att man är handikappad kan man inte mindre. Det är viktigt att barnen får ställa sina frågor, menar Mikael Blomberg.

Annons
 

Två pedagoger som jobbar på skolan har dessutom i veckan gått runt i klasserna och berätta om sina egna barns handikapp.
Vi har även samlat ihop ett litet bibliotek med böcker och filmer om barn med handikapp och dessa används flitigt, avslutar Mikael Blomberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser