Annons

Jurybedömd utställning i konsthallen under sommaren

Landskrona konsthall visar i sommar för första gången ”Vår Konstsalong”. En jurybedömd utställning för konstnärer verksamma i Skåne.
– Skåne har en stor mängd fantastiskt skickliga konstnärer. Vi vill ge alla dessa en möjlighet att visa sin konst i en jurybedömd utställning, förklarar Birthe Wibrand, konstintendent Landskrona konsthall.

Tanken är att bjuda konstpubliken på ett så stort urval som möjligt av Skånes bästa konstnärer och för att ändamålet ska uppnås har en välrenommerad jury utsetts, bestående av Kristina Bergström, Skissernas museum i Lund, Thomas Kjellgren, Kristianstad Konsthall, Kamilla Rydahl, Kultur Skåne, Annika Svenbro, konstnär och Elisabeth Arvidsson, Landskrona museum.

Annons
 

Tanken på en jurybedömd utställning i Landskrona konsthall har funnits länge.
– Vi har känt att det finns ett behov av denna typ av utställning både för konstnärerna och för publiken. För konstnärerna kan en jurybedömd utställning med en välkvalificerad jury betyda mycket för bland annat ansökningar till stipendier, organisationer och andra utställningar, poängterar Birthe Wibrand.

Mellan den 10-19 april visas Konstrundans samlingsutställning i Landskrona Konsthall med ett verk från varje deltagande konstnär. Här får dock endast medlemmar i Nordvästra Skånes Konstnärsförening medverka och ett krav för medlemskap är att man medverkat vid jurybedömda utställningar.

Så hallen som i det närmaste står naken nu i utställningen Synrand kommer under våren och sommaren att fyllas rejält med konstnärer och deras verk.
– Det är  naturligtvis fantastiskt att få möjligheten att i en och  samma lokal se ett stort antal skickliga konstnärer, menar Birthe Wibrand.

Vad gäller då om man vill söka till  ”Vår Konstsalong”?
–  Utställningen är öppen att ansöka till om man är född 1989 eller tidigare och verksam i Skåne. Man kan ansöka som enskild person eller som grupp. För att ha möjlighet att verkligen skapa en utställning som visar mångfalden i den konstnärliga produktionen har vi inför ”Vår Konstsalong” 2009 valt att ta emot alla konstnärliga tekniker, förklarar Birthe Wibrand som ser fram emot många ansökningar vilka ska vara inkomna senast den 1 maj.

”Vår Konstsalong” visas 28/6-2/8 2009 i Landskrona konsthall.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser