Annons

Ömsom vin ömsom vatten

En tuff helg väntade tjejerna i Kronan Volley som hade match både lördag och söndag.

Lördagens match resulterade i en setvinst, men hela matchen gick till seriesuveräna Vindrarp.
Vi gjorde två bra och två mindre bra set, och hade lite för ojämn spelkvalité för att kunna ta hem matchen. Vår lägsta nivå var under all kritik likasom vår högsta nivå var helt klart division 1- nivå, säger coachen Heidi Holm.

Annons
 

Första setet vann Kronan med med 24-26, nästa set blev till en kollaps med 25-10, tredje set ledde Kronan fram till 17-21, men Vindrarp tågade förbi och vann en seg duell med 25-23 och fjärde slutade med viss uppgivenhet med 25-20.
– Inga glada miner i omklädningsrummet efter matchen eftersom vi visste att vi hade en rejäl chans till en vinst. Vindrarps strategi byggde mycket på tuffa servar och snabbt anfallsspel vilket gav önskat resultat. Det som fungerade ypperligt bra för vår del var blockspelet, detta framförallt tack vare vår passare Nelly Kostal.
 
Söndagens match mot gästande Helsingborg var en enkel tresettare för Kronan.
– Vi passade på att ge alla spelare speltid för att samtidigt få en extra träningsmatch inför nästa lördagens bortamatch mot Svedala, som kämpar om samma topplacering som vi i serien, berättar Heidi Holm.

Helsingborg ligger sist i serien och laget består av nya unga spelare som säkerligen kommer att bli ett bra motstånd i framtiden. Just nu räckte Helsingborg inte till, tempot var långsamt och deras egna spelarmisstagen räknades till 16 poäng i nästan varje set.
–  Vi fokuserade på att hitta kvalitetsspelet med avancerade anfall och svåra servrar. Tidvis var det svårt med fokus eftersom vi var så överlägsna, men för övrigt får alla spelare klart godkänt för sina insatser. Extra eloge till våra ungdomar, andrepassare Sara Olsson och vår högerkant Alexandra Anderberg. De visade tydligt en vilja att kriga om en plats i första sexan, avslutar Heidi Holm.

Nu återstår det tre matcher i serien för Kronans damer. Nästa lördag är det bortamatch mot Svedala, sedan har man en veckas spelledighet. Sista matcherna som är hemmamatcher spelas mot Hässleholm och Lugi.

Matchfakta
Vindrarp – Kronan 3 – 1  (24-26, 25-10, 25-23, 25-20)
Kronan – Helsingborg 3 – 0  (25-11, 25-17, 25-5)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser