Annons

Jörgen Pettersson slutar med fotbollen

Idag blev det klart att Jörgen Pettersson slutar med elitfotbollen och som det ser ut idag så lägger han skorna på hyllan för gott.
– Hjärtat och hjärnan vill fortsätta spela men resten av kroppen säger stopp, säger Jörgen Pettersson till Landskrona Direkt på måndagsmorgonen.

BoIS har en något ansträngd ekonomi men att Jörgen nu sluter med fotbollen har inte med pengar att göra.
– Nej, att Jörgen slutar just nu är helt beroende på skador, säger BoIS sportchef Mats Aronsson.
– Vi snackade om detta redan innan juluppehållet men valde att vänta till försäsongsträningen drog igång. Vi märkte direkt att han fick ont och båda är överens om att vi nu kommit fram till rätt beslut även om det är tråkigt.

Annons
 

– Jag ville ge det en chans till men jag har ont från topp till tå. En eller två gånger i veckan hade jag nog kunnat träna men kroppen kommer inte att klara av träning hela veckan, menar Jörgen Pettersson.

Att ersätta den rutin Jörgen Pettersson har blir svårt.
– Nu har vi inte råd med spelare av Jörgens kaliber, men även om vi haft det så finns de inte på marknaden idag. Vi kommer väl att titta så smått efter någon anfallsspelare men det är ingen panik på det området just nu, säger Mats Aronsson.

Jörgen kvar i BoIS
Jörgen Pettersson som varit i BoIS i fem år kommer dock att fortsätta i klubben.
– Jag kommer att hjälpa Anders Linderoth och Ingemar Nilsson med individuell träning. Först och främst med de yngre spelarna. Dessutom kommer jag att hålla koll på talangerna i de yngre leden, säger Jörgen Pettersson.

– Det är ett tråkigt beslut men samtidigt kan det vara klokt av Jörgen att sluta i detta läge så att han inte får några bestående men av sina skador. Jag vill tacka Jörgen för hans insatser. Han har varit en av BoIS största spelare genom tiderna, säger BoIS ordförande Kenneth Håkansson i samband med att Jörgen lägger skorna på hyllan.
– Samtidigt är det oerhört glädjande att han kommer att fortsätta med talangutveckling hos oss. Det är svårt att hitta någon med större kompetens och erfarenhet. Jag är övertygad om att Jörgen en dag kommer att bli en mycket duktig tränare.

Det är dock med vemod som Jörgen Pettersson tackar för sig som aktiv spelare.
– Det var inte så här jag ville sluta min karriär och framför allt inte nu. Det kändes rent ut sagt för jäkligt när jag tog beslutet förra veckan. Men allt har sin tid och jag får försöka se fram emot att få utveckla spelare och följa dessa i den randiga tröjan. Jag har ju ändå fått spela fotboll på absolut högsta nivå och det är något som är få förunnat, säger han.

Under de fem år han spelat i klubben har det varit både upp och ner.
– Bottenmärket var när vi åkte ur allsvenskan. Det var tungt men vi har även haft trevliga stunder även om vi inte lyckats ta oss upp igen. Min tid i BoIS har varit bra och jag är stolt över att ha tillhört klubben.

Om det blir spel i någon lägre division vet han inte i dagsläget.
– Som det känns nu så är det slut med allt spel. Jag ska jobba för BoIS ett år först och sedan får vi utvärdera och se hur vi gör i framtiden. Men jag stänger inte dörren helt från spel i en division där träningsdosen är mindre. Fotboll är det roligaste jag vet och något jag hållit på med sedan jag var fyra år, avslutar Pettersson.

Läs Jörgens brev till fansen och alla andra han vill tacka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser