Annons

Modersmålet ställs ut

Duktiga kunskaper i modersmålet underlättar inlärningen av kunskaper också i andra ämnen.

Det vet de drygt 1 000 eleverna som frivilligt väljer att läsa extra några timmar i veckan.
Goda kunskaper i det egna modersmålet är en förutsättning för att också klara studierna i andra ämnen, påtalar rektor Mona Axelsson som tillsammans med modersmålslärare Jasminka Kumric visar utställningen på museet som kommer att finnas på plats under bland annat sportlovet.

Annons
 

– Då kommer här att vara många olika aktiviteter, berättar Jasminka Kumric och utställningen är en del i firandet av den Internationella modersmålsdagen som äger rum den 21 februari.

I Landskrona finns 27 modersmålslärare och undervisningen bedrivs på elva olika språk på 14 olika skolor.
– Nu har vi också en lärare i urdu som talas i Pakistan och Indien, så nu täcker vi tolv språk, berättar Mona Axelsson och efterlyser samtidigt en lärare i spanska.
– Vi klarar de flesta, men i spanska saknar vi en lärare.

Utställningen visar på den imponerande bredd som finns på Landskronas skolor och eleverna har tillsammans med lärarna tagit fram ett brett informationsmaterial kring undervisningen i modersmål och dess betydelse för den personliga utvecklingen.

Utställningen ”Modersmål – språk och kultur” invigs på söndag med ett festligt program där både elever och lärare deltar med olika framföranden.
– Under sportlovet kommer vi att ha lovprogram tillsammans med modersmålslärarna med aktiviteter och öppna verkstäder kopplade till de olika språken, lovar museets Anneli Oxenstierna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser