Annons

S-förslag i Kulturnämnden fick inte gehör hos Treklövern och SD

Vid sammanträdet med Kulturnämnden i tisdags anmälde Socialdemokraterna som ett extra ärende, frågan om tillsättning av ny kulturchef. Syftet var att eventuellt få hela kulturnämnden att agera för ett tydligare och snabbare agerande för att få en ordinarie kulturchef på plats efter Christin Nielsen som slutade redan efter sommaren 2008. Socialdemokraterna hade föreberett ett förslag till yttrande till Kommunstyrelsen.
– Treklövern och SD avvisade förslaget, säger Leif Olin, vice ordförande i Kulturnämnden.
– De menade att det räckte med att presidiet skulle överlägga med fritidsnämndens presidium. Eftersom denna överläggning redan har varit menade vi att detta bara var ett sätt för majoriteten att slippa ta ställning till förslaget.

Då förslagen ställdes mot varandra vann alltså treklövern och SD. S valde att inte begära votering men reserverade skriftligt mot beslutet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser