Annons

Ranelid och Tales på teatern

Kommande torsdag återvänder författaren Björn Ranelid och gruppen Tales till Landskrona Teater. Senast konstellationen gästade Landskrona var under en sopplunch i april 2008. Fullsatt och succé var det den gången.

Tales består av Jessica Ottosson sång, Peter Fredman saxofoner och Peter Tegnér, gitarrer. Musiken komponeras av Peter Tegnér och kan beskrivas som drömska stämmningsfulla klanger med enkla melodier inspirerad av nordisk visa, meditativ jazz och folklore. Tales bildades1996 och gav ut sin första platta år 2000. Man har gett åtskilliga konserter sedan dess och musiken har förekommit såväl på radio som i olika sammanhang på TV.

Annons
 

Tales började samarbeta med Björn Ranelid redan 2002. Björns tänkvärda texter och spontana utåtagerande på scen integreras med Tales musik. Detta ger en en både intensiv och eftertänksam konsert där Ranelid står för öppenheten mot publiken och Tales musik ger publiken tid för eftertanke och andrum. Kombinationen har varit mycket lyckad och uppskattad hos publiken. Tillsammans har konstellationen gett åtskilliga konserter runtom i landet, men oftast i Södra Sverige.

När Tales och Ranelid i somras uppträdde på Malmöfestivalen var man vid festivaldagens sista dag betygsatta, av Sydsvenskans läsare, som bästa konserten av alla konserter på Malmöfestivalen.

I januari 2009 släpper Ranelid och Tales en CD tillsammans. Björns texter/metaforer varvas med Tales drömska musik. I samband med detta ger sig konstellationen ut på en större turné 2009.

Det hela är ett arrangemang av Landskrona Riksteaterförening och biljetter finns att köpa på Bok & Papper och Landskrona museum, samt på Julius Biljettservice.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser