Annons

Olof Nilsson tar sabbatsår från rodden

Trots sin ringa ålder, 23 år, räknas roddaren Olof Nilsson som en av stadens mest meriterade idrottsmän. Han har tre JSM-guld och deltagit i både Junior-VM och Junior-NM innan han blev senior. Som senior har han representerat Sverige vid NM och U23-VM. Dessutom har han vunnit flera prestigefyllda tävlingar utomlands.

Nu har dock Olof bestämt sig för att ta ett sabbatsår från tävlandet. Och största anledningen stavas kärlek.
– Jag ska flytta ihop med min käresta i norska Bodö, en stad som ligger strax söder om Lofoten. Och den som kan sin geografi förstår att det är en plats som man inte ror på. Breddgraden är ungefär den samma som Gällivare, säger Olof till Landskrona Direkt.

Annons
 

En annan anledning till att Olof bestämt sig för att ta det lugnt ett år är att Olympiska Kommittén beslutat att inte satsa så mycket så att Olof skulle vara aktuell för OS i London 2012. Anledningarna är både ekonomiska och sportsliga.
– Jag tränar mellan 600 – 700 timmar om året nu. Ska jag upp ett snäpp så måste jag träna cirka 100 timmar mer och det vet jag inte om jag är så intresserad av i dagsläget, säger Olof.

Roddaren vet vad han talar om vad gäller ålder för duktiga utövare av sporten.
– Det är i åldern 30-35 år som kroppen har bäst syreupptagningsförmåga. Så någon panik är det absolut inte, säger Olof som är nyutbildad högskoleingenjör i maskinteknik och hälsa.

Han har dock troligtvis inte lagt paddlarna på hyllan för gott.
– Jag kommer under året att fundera på framtiden och det kan mycket väl bli så att jag fortsätter att satsa men i ett annat land. England är klart intressant och som det känns nu så kommer suget tillbaka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser