Annons

Rutinerade kammarsångare ger konsert

Kirsebergs Kammarsångare ger en konsert med franska förtecken i Sofia Albertina kyrka på lördag kl. 15.00.

Arrangerande Landskrona Församling utlovar en konsert som bjuder på ett spännande program med musik skriven av franska kompositörer, såsom Louis Vierne – Messe Solennelle samt motetter av Poulenc, Messiaen och Francis Poulenc.
 
Kirsebergs Kammarsångare växte fram som en projektkör ur Cecilia Kammarkör och fick sin nuvarande form 2003 då Alexander Einarsson tillträdde som dirigent. Kören är en blandad kör som består av drygt 30 sångare.
 
Kören har sin fasta bas i Kirsebergskyrkan, Malmö, men konserterar frekvent framför allt i södra och mellersta Sverige, men även utomlands. Kören har återkommande medverkat i produktioner för Sveriges Radio.  Repertoaren är mycket bred och innehåller musik från alla tidsepoker och kören har ett flertal uruppföranden i sin verkförteckning.

Annons
 

Vi bombarderas idag av ljud och synintryck i ett snabbt tempo och ibland behöver vi stanna upp och fylla på vårt inre. Att få ge liv åt musiken, ta fram kontraster, affekter och dyka på djupet är väldigt spännande. Vår önskan är att musiken vi framför, ska bjuda på en stund av eftertanke och reflektion, säger dirigent Alexander Einarsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser