Annons

Linus årets SabolaBoISare

I lördags avhöll sällskapet Sabola sitt årliga årsmöte ute på Landskrona IP i BoIS VIP-lokal. På sedvanligt manér korades den gångna säsongens SabolaBoISare, vilket 2008 blev Linus Malmqvist och årets mål ansåg man att Jörgen Pettersson svarat för.

Sabola är en herrklubb med medlemmar som delar ett antal gemensamma intressen. Herrklubben bildades inför fotbollsresan och avgörande VM-kvalmatchen Polen-Sverige 1989. Med andra ord firar man 20-årsjubileum i år.

Annons
 

Namnet Sabola är en förkortning av Sabrina (italiensk sångerska som hade en stor hit med discolåten ”Boys, Boys, Boys”), BoIS och Landslaget.

Medlemmarna i Sabola följer, och har gjort så under lång tid, Landskrona BoIS. Varje år sedan 1990 har man inom klubben röstat fram den spelare eller ledare i föreningen som gjort en bra prestation under året, dessutom röstar man även på säsongens snyggaste mål utfört av de randiga.

I samband med årsmötet bjuds pristagarna in och erhåller då utmärkelsen SabolaBoISaren respektive Sabolakanonen.
 
SabolaBoISare 2008 blev försvarsklippan och återvändaren från Trelleborgs FF Linus Malmqvist.
– Tack så mycket, det var verkligen trevligt, sa Linus när han tog emot priset av Sabolas tillförornade ordförande Jörgen Larsson.

Jörgen Petterson erhöll Sabolakanonen för årets mål. Anledningen var 4-2 målet mot Mjällby hemma, där födelsedagsbarnet JP strax innan hade signalerat för att bli utbytt avslutade iskallt. Jörgen Pettersson hade dock förhinder eftersom han förberedde sig för konsert på Tivoli i Helsingborg där hans band Soulweepers skulle agera förband åt Backyard Babies.
– Tråkigt att man inte kunde ställa upp, det är alltid roligt när man blir uppskattad av fansen, lät JP hälsa medlemmarna via Jörgen Larsson.

Som SabolaBoISare 2008 erhöll Linus både vandringspriset, en tavla med både Kung Sune i landslagsdräkt samt Sabrina, målad av Johan F Hansson. Linus Malmqvist fick även han en personlig tavla föreställande sig själv, målad av Bo Klintman. Därefter bjöds det till bords.
Det serverades en utmärkt buffé från Allt i Gläntan och pratades en massa fotboll, intygar Jocke Andersson.

På årsmötet fick en arbetsgrupp dessutom i uppdrag att utreda möjligheten att arrangera en speciell 20-årsfest där en idé var att tidigare mottagare av SabolaBoisaren  samt deltagare i klubbens årliga golftävling Sabola Open inklusive respektive bjuds in. Skulle detta visa sig bli något av, så kan det innebära att  tre av inbjudningar har adressen Stabaek på kuvertet eftersom Pontus Farnerud, Johan Andersson och Daniel Nannskog är några av de som erhållit utmärkelsen SabolaBoISaren.

Följande spelare har erhållit den tunga utmärkelsen SabolaBoISaren:

2008 Linus Malmqvist
2007 Pär Cederqvist
2006 Jörgen Pettersson
2005 Jörgen Pettersson
2004 Jonas Sandqvist
2003 Johan Andersson
2002 Alexander Farnerud
2001 Daniel Nannskog
2000 Håkan Söderstjerna
1999 Henrik Nilsson
1998 Mats Andersson
1997 Mats Svensson
1996 Pontus Farnerud
1995 Pontus Farnerud
1994 Rickard Dahan
1993 Johnny Kongsbög
1992 Andreas Jakobsson
1991 Leif Nilsson
1990 Stefan Alvén


Vandringspriset hänger med än och kommer under året att få pryda en vägg hemma hos Linus Malmqvist.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser