Annons

BoIS-plock De 20-åriga mittfältarna Alexander Zaim och Christoffer Tapper Holter är klara för BoIS.

Alexander och Christoffer klara för BoIS
Sedan nyår har ett flertal spelare provtränat med BoIS, alla med hopp om att få kontrakt med klubben. Och nu är det klart att mittfältarna Alexander Zaim och Christoffer Tapper Holter stannar i BoIS.
– Allting är klart och papperna kommer med posten i morgon, säger Mats Aronsson.
– Alexander är en mittfältare som vi kan använda både centralt och på vänsterkanten. Som det ser ut nu så lutar det mest åt det senare. Han är en snabb dribbler som är skicklig på att slå inlägg, säger BoIS tränare Anders Linderoth och berättar om Christoffer.
– Han är precis som Alexander 20 år och även han mittfältare. Han är en löpstark och passningsskicklig tvåvägsspelare som har framtiden för sig.

BoIS har fått pengar för Farnerud
BoIS har äntligen fått betalt för spelaren Alexander Farnerud. Efter sju sorger och åtta bedrövelser har nu Strasbourg betalt sin skuld på 1,5 miljoner svenska kronor.
– Det känns skönt att affären är avklarad. Domen kom den 3/11 2008 och äntligen landade pengarna på kontot igår och det var en lättnad, säger BoIS sportchef Mats Aronsson. Det lär dock dröja innan pengarna för Kevin Amuneke kommer.
– Här är det Vittoria Setubal som bråkar. Ärendet ligger hos Fifa och vi väntar på en dom som tvingar dom att betala. Jag är dock rädd för att det kan ta några månader innan den affären är löst, säger Mats Aronsson.

Annons
 

Stålhammar gästade BoIS
På tisdagen gästade den internationelle domaren Daniel Stålhammar BoIS. Han träffade truppen och Anders Linderoth för att berätta om nya regler plus sådant som domarna kommer att fokusera på.
– Vi kommer att titta extra på gester, kommentarer, knuffar, filmningar och annat fotbollsförstörande. Det kommer att delas ut gula kort, till exempel till spelare som viftar med handen till domaren för att han ska ge någon annan spelare ett kort, sade Daniel Stålhammar.

Detta är även något som kommer att gälla tränarna vid sidan av planen.
– Man får helt enkelt lära sig att behärska sig, sade Anders Linderoth och välkomnar regeln.
– Det gäller för oss alla att vara fokuserade. Vi får inte dra på oss så många gula kort i år som i fjol. Sånt som att dra i armar och tröjor är ett ofog som vi inte har råd med. Jag ser det till och med på träningarna ibland och det är något vi ska ändra på.

Daniel Stålhammar förklarade vikten av kommunikation.
– Ska det bli en bra match så måste spelare och domare kunna kommunicera. Annars funkar det inte. Men det är inga större problem. Det gäller bara att inse att alla, spelare som domare, kan göra fel ibland.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser