Annons

Eva Örtegren stämmer Region Skåne

Den segdragna tvisten mellan Socialdemokraten Eva Örtegren och Region Skåne om politikerns rätt till ersättning för förlorad arbetsförtjänst kommer att avgöras i domstol.

Det är Eva Örtegren och hennes ombud advokat Tomas Eliasson som nu vänder sig till  domstol för att försöka få ut de pengar som Region Skåne hållit inne.
– Det är enda möjligheten som återstår, säger Tomas Eliasson till Sveriges Radio Malmö.

Annons
 

Bakgrunden är den att Region Skåne kräver att Eva Örtegren ska betala tillbaka 56 000 kronor. Pengar hon fått i ersättning för förlorad arbetsförtjänst då hon utförde politiska uppdrag under 2005 och 2006. Efter en revision kom Region Skåne fram till att politikern arbetat för få timmar under tidsperioden och istället ska betraktas som tjänstledig från sitt arbete. Något som Eva Örtegren bestridit och därmed vägrat betala tillbaka.  I detta läge har Region Skåne hållit inne ersättning för förlorad arbetsförtjänst under 2008 för att kvitta skulden som man anser att Eva har.
Jag tror egentligen att Region Skåne också är av uppfattningen att förtroendepolitiker ska få ersättning för sin förlorade arbetsinkomst. Det är lite svårt att förstå varför man låter det här gå till domstol, säger Tomas Eliasson avslutningsvis till Sveriges Radio Malmö.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser