Annons

Soulweeper förband till Backyard Babies

En som är van vid publik är Jörgen Pettersson i Landskrona BoIS. Men på lördag möter han en helt ny publik – den på The Tivoli i Helsingborg. Jörgen spelar nämligen gitarr och sjunger i bandet Soulweeper och på lördag spelar de förband till inga mindre än ett av landets mest rutinerade liveband, Backyard Babies.
– Det ska bli riktigt kul. Vi har gjort en del småspelningar innan men ingen i denna storleksklassen, säger Jörgen strax innan han och bandet ska repetera på söndagskvällen.

Jörgens namn öppnar naturligtvis en del dörrar och han ser inte att det är något fel i det.
– Nej. Vi vet att vi spelar bra rock. Hade vi inte gjort det så hade vi inte fått spela förband för  Backyard Babies.

Annons
 

Att de fick spelningen på The Tivoli beror på att ägaren till spelstället såg bandet på Kanal Lokal och han tyckte om vad han såg.
Han frågade om vi ville lira på The Tivoli och det är klart att vi sade ja. När han sedan hörde av sig igen för ett par veckor sedan och undrade om vi ville vara förband till Backyard Babies så behövde vi inte så mycket betänketid, säger bassisten Jonas Lindskog.

En som vet vad som väntar är bandets trummis Mattias Larsson.
– Jag har spelat där förr då jag lirade i Rage Date. Men i ärlighetens namn så smäller det här lite högre, säger Mattias Larsson.

Även den andra gitarristen har rutin från tidigare band.
– De flesta känner igen mig som medlem i Bröder Glöder men det är ett tag sedan, säger Pierre Andersson Ek och skrattar.

Samtliga bandmedlemmar håller på BoIS och med tanke på att Jörgen Pettersson står längst fram så undrar kanske en del om det kommer att bli BoIS-tröjor på eller några andra BoIS-relaterade prylar.
– Nej, det kommer det inte att bli. Vi brukar faktiskt inte snacka så mycket fotboll. Vi försöker fokusera på musiken, säger Jörgen Pettersson.
– Dessutom kommer vi att köra cirka 30 minuter så det blir inte en massa mellansnack.

Att bandet nu får spela på The Tivoli kan innebära att andra hör av sig och vill ha bandet hos sig. Men om detta skulle krocka med Jörgens fotbollsspelande så prioriterar han fotbollen.
Det är ju min arbetsgivare. Men det är klart att man tänker på sådant. Vi kommer att satsa. Men just nu får vi väl anse att det är en allvarlig hobby.

Och att det lär bli fler spelningar är nog klart. Bandet har flera krokar ute på olika ställen och i dagarna har man avslutat arbetet med inspelningen av en promo-skiva som nu ska tryckas upp och skickas ut.
– Vi får se vad som händer. Det ska bli spännande, säger Jörgen Pettersson samtidigt som Mattias Larsson räknar in till låten Divided och sedan brakar det loss i replokalen.

Dörrarna på The Tivoli öppnar klockan 20.00 och cirka 45 minuter senare är det meningen att Soulweeper ska spela. 


Att Jörgen Pettersson är en av bandmedlemmarna öppnar en del dörrrar men ha sitt namn som appendix till Soulweeper kan han gärna vara utan.
– Det får vi ta och tvätta bort. Vi är ett band, poängterar han.


Trummisen Mattias Larsson är en stor BoIS-supporter, rent av så pass att han har tatuerat in klubbmärket på bröstet.
– Nu spelar jag inte enkom med Jörgen för att han är BoIS:are. Hade han inte varit så grym musikaliskt så hade jag inte varit med i bandet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser