Annons

Landoras P99:or segrade i Marieholm

Med den egna 99-Cupen i färskt minne var det rejält revanschsugna Landorapågar som åkte iväg till Marieholm på lördagen för att spela MIS-cupen. Redan i första matchen ställdes man mot turneringens hårdaste motstånd, Lödde 1. Det blev också en mycket bra fotbollsmatch där Landora hela tiden var det spelförande laget men där ineffektivitet och ett antal ramträffar gjorde att det blev spännande in i det sista. Johan Immerstrand, som vaktade målet för dagen, fick göra en avgörande räddning vid ställningen 1-0. Till slut lyckades i alla fall Landora vinna med 2-1, vilket var mycket rättvist.

I de följande gruppmatcherna var det mer uppvisning än match och Marieholm 2 och Stora Harrie besegrades med 10-0 och 9-1. I semifinalen väntade sedan Trollenäs och efter en trevande inledning där ställningen ett tag var 1-1 gled Landora iväg till en komfortabel 6-1 seger.

Annons
 

I finalen väntade sedan hemmalagets förstalag som i en rafflande semifinal överraskande slagit ut Lödde. Finalen blev en veritabel klang och jubelföreställning för Landoras 99:or. Med ett snabbt passningsspel, härliga dribblingar, klackar, cykelsparkar, långskott och allt vad en fotbollsälskare kan önska sig, besegrade man till slut Marieholm med 9-2.

Det var ett mycket lyckligt landoralag som fick ta emot bucklan och publikens jubel. I laget spelade målvakten Johan Immerstrand som var väldigt stabil genom hela turneringen. Som backar spelade Ted Weberg, Niklas Inkinen, Edolind Shala och Johannes Sandholm. Backarna och Johan såg inte bara till att man bara släppte in fem mål på en hel turnering, de såg också till att lugnt och säkert fördela passningarna till anfallarna. I anfallet spelade David Stenblom, Max Mårtensson och Dardan Peci och genom mycket väggspel och en del riktig sevärda kombinationer levererade de i varje match även om effektiviteten bitvis kunde ha varit bättre. Sammanfattningsvis kan man dock konstatera att det var laget som vann. Landora var det jämnaste laget i turneringen och med en bra laganda slutade det med att man kunde åka hem med den första inomhusbucklan.
– Vi måste i sammanhanget passa på att tacka grabbarna för en mycket välspelad turnering, där alla visade gott humör, avslutar tränarna Tomas Mårtensson och Joakim Weberg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser