Annons

Cirka 50 får gå från Thorn

Uppsägningarna i finanskrisens skugga fortsätter drabba Landskrona, senast ut att varsla är belysningsföretaget Thorn Lighting Nordic AB där ett 50-tal anställda riskerar jobben.

Redan har 44 kollektivanställda och visstidare sagts upp och förhandlingarna om framtiden för sju tjänstemän pågår fortfarande.
– Vi har sett en fallande orderingång under hösten och dessutom driver vi ett ganska hårt effektiviseringsarbete som vi nu inte kan möta med ökade volymer och då får vi övertalighet, säger vd Tomas Anderbjer till HD och fler kan drabbas om krisen fördjupas.
– Prognoserna ser inte bra ut. Men ledningen har sagt att man nu ska avvakta i tre, fyra månader. Normalt kommer orderna in i slutet av mars och början av april, säger Simon Andrijevski, IF Metalls klubbordförande till tidningen.
Thorn Lighting, före detta Järnkonst, har cirka 360 anställda, merparten av dem, 220 personer, på kollektivsidan.

Annons
 

I landet som helhet ligger nu varsel på 33 000 metallarbetere. Något som kan medföra ökade a-kasseavgifter.
 Vi har för närvarande 33 000 IF Metallare som är varslade och skulle alla de slå igenom skulle vi naturligtvis slå i taket på 300 kronor. Men vi ska ha klart för oss också att detta är varsel och vi får väl fortfarande tro att många av dem får jobb och att varslen inte kommer att träda i kraft, sa Åke Ljunggren, kassaföreståndare för IF Metalls a-kassa till Ekot i morse.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser