Annons

Den lilla butiken med det stora utbudet

Kunderna börjar hitta till Återbruket på Eriksgatan.
– Nu väntar vi bara på att föreningarna ska upptäcka vilken guldgruva vi disponerar, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation.

Sedan november driver LISA i samarbete med LSR ”Återbruket”, en butik med loppisprylar.
– Just nu är vi endast två föreningar som tar tillvara på möjligheten. Här är plats till många fler, säger Bosse Ekström styrelseledamot i LISA och tillvardags en av eldsjälarna i Landskrona Simsällskap och dessutom butiksansvarig.

Annons
 

– Vi ser gärna att fler föreningar ställer upp och betjänar butiken. Jag har svårt att tänka mig ett bättre sätt att tjäna pengar åt föreningen, påpekar Gunnar Nilsson som budgeterat med att butiken i år ska dra in cirka 200 000 kronor att fördelas mellan föreningarna som åtar sig att stå i butiken och LISA som behåller 30 procent av intäkterna.

Inkomsterna ska oavkortat gå till att ge ungdomar en stimulerande och fostrande sysselsättning i idrottens och föreningslivets gemenskap.
– Därmed kommer det även föreningarnas integrationsarbete till del samt hälsofrämjandet, poängterar Gunnar Nilsson.

Jonny Meerwald, VD på LSR tycker att samarbetet med LISA är en klockren investering för framtiden och Landskrona.
LISA vet bättre än vi hur det ser ut i de olika föreningarna. Vi sponsrar genom att upplåta en knallröd container på återvinningsstation där landskronaborna kan lägga återanvändbara saker. LSR står dessutom för hyreskostnaden av butikslokalen. Med denna typ av sponsring så måste föreningarna själva bidra samtidigt som vi ser ett ökat miljöengagemang och förståelse, kanske inte minst hos ungdomarna, säger han och är noga med att poängtera att det endast är saker från den röda containern som hamnar i affären.
–  Enligt lagstiftning så får inget annat som slängts vid återvinningscentralen komma ifråga. Vare sig om man säljer via Blocket eller ser till att det kommer föreningslivet till del som loppisprylar, så är återanvändandet det bästa som kan ske i avfallskedjan. 

Inga skrymmande möbler
Det går även bra att komma ner direkt till affären och lämna in grejor. Vi tar dock inte emot skrymmande möbler. Mindre bord och stolar är okej men större pjäser har vi helt enkelt inte plats till, säger Bosse Ekström och botaniserar runt bland kristallskålar, lampor och tavlor.
Helt klart går det att fynda här. Det hade varit strålande om någon gjorde ett kanonfynd, typ dem man hör om i Antikrundan. Då hade det blivit ytterligare fart på försäljningen.

Återbruket kommer även väl till pass när det ska säljas biljetter till Idrottsgalan den 17 april.
Måndagen den nionde februari släpps biljetterna och då hoppas vi på kö utanför butiken, säger Gunnar Nilsson och passar samtidigt på att påminna föreningarna att inkomma med nomineringar på ungdomstipendiaterna innan månadens utgång.

Sven Svensson från West Winds IK är en annan eldsjäl som lägger många timmar i veckan i butiken.
– Det här är den lilla butiken med det stora utbudet.


– Kinesiskt porslin är det många som efterfrågar och just nu har vi ett riktigt fint set med koppar inne, säger Bosse Ekström.


Återbruket har öppet vardagar mellan 10-17 och på lördagar 10-13. Gunnar Nilsson, Sven Svensson och Bosse Ekström berättar att allt från fyndsugna antikhandlare till ungdomar som ska sätta sitt första bo är vanliga kunder.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser