Annons

Dramatiskt när Falcons spelade 7-7

Falcons jagade sex poäng i helgen och riktigt nöjda kan man knappast vara då det endast blev till en pinne på två matcher. Förlust i fredagens skånederby mot Röke 7-4 och 7-7 hemma mot Färjestaden igår.
Samtidigt kan vi inte gapa efter för mycket. Vi behåller vår fjärdeplats i tabellen och med tanke på gårdagens match är jag hyfsad nöjd. Vi måste dock kunna knyta åt bättre i boxplay, säger klubbens sportchef Petri Manu.

De 312 åskådarna som sökt sig till Landskrona Idrottshall lär nog gladeligen återvända nästa gång Falcons spelar. Det bjöds nämligen på en publikmatch av yppersta sort när öländska Färjestadens IBK gästade. Det var högdramatiskt in i sista sekunden, något som man knappast trodde efter 0-4 i första perioden.

Annons
 

Drygt fem minuter tog det innan seriens lirare och målkung nummer ett hade presenterat sig. 19-årige Marcus Johansson som svarat för 30 mål på 16 matcher gjorde ytterligare tre igår. 
– Det finns redan en tre, fyra superligalag som är och rycker i honom  men man vet aldrig var han landar, svarar Petri Manu på frågan om det inte vore en spelare för ett hårdsatsande Falcons.

2.12 in i andra perioden studsade bollen så äntligen Falcons väg när Andreas Svensson turligt kunde reducera till 1-4.
När sedan Michael ”Greken” Henriksson avsiktligt springer in i två ölänningar får han finna sig i att sätta sig på utvisningsbänken och då gästerna är hundraprocentiga i powerplay kan han även tillskrivas assisten på 1-5 målet.

Samtidigt är Grekens intensitet just den tändvätska som hemmalaget behöver.
Lagom förbannade krigar man in 2-5 genom Carl Nilsson och Greken själv ”tjuvar” in 3-5 när han sträcker fram klubban på en hoppande boll.
Sargvakterna har nu ett tufft arbete att ställa i ordning då det smäller tufft i samtliga närkamper.
När Falcons sedan vid mittplan snor åt sig bollen från gästernas underbarn Marcus Johansson och klapp-klapp-spelar sig fram till Carl Nilsson som enkelt sätter 4-5 lyfter nästan halltaket av jublet.

Drygt två minuter in i sista perioden bjuder Carl Nilsson på dagens märkligaste målgest då han liggande bakom sargen sträcker klubban i luften efter sitt 5-5 mål.

Knappt fem minuter senare är det Färjestaden som bjuder på glädjerusig dans sedan Marcus Johansson stänkt in 5-6.

8.16 in i slutperioden får Falcons straff. Anders Lindberg slår karriärens vagaste straff  och istället verkställs utvisningen på en Färjestadenspelare.
30 sekunder senare kan Anders Lindberg dra en lättnadens suck då hans skott går in i bortre burgaveln och så var det utjämnat igen.
Med knappt tio minuter kvar kan Andreas Svensson klippa till efter ett kort frislag från Fredrik Glans. 7-6, Falcons har svarat för en grym upphämtning och spänningen är nästintill olidlig.

14.14 åker Stellan Roth ut på två minuter för hårt spel men här kunde domaren gott tagit en spelare ur vardera lag.
Maklöst effektiva Färjestaden kunde för fjärde gången köra sitt inövade powerplay som avslutas med ett instick centralt i skottsektorn, och pang så var det 7-7.

Matchen gick till fem minuters förlängning och med lite tur hade Falcons avgjort efter 40 sekunder då Nicklas Lidholm hade ett kanonskott i ribban. Tur hade man istället då Marcus Johansson tio sekunder från slutet dundrade bollen i stolpen bakom för dagen mycket duktige Daniel Lind i falconsburen.

Med fem omgångar kvar ligger Falcons på en fjärdeplats i serien.
– Det måste ses som klart godkänt. Vi lär sluta någonstans mellan 3-6:e plats och då förlorar vi i stort sett hela vår förstafemma inför säsongen. Det bevisar att vi satsat rätt. Nu är det snart dags för ”silly season” igen och vi kämpar naturligtvis för att behålla spelarna samtidigt som vi gärna stärkt upp med en målfarlig forward och ytterliggare en back. Ska vi höja oss ytterligare ett snäpp till nästa säsong så behövs ett större kapital för en satsning mot Superligan, avslutar Petri Manu.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser