Annons

Veckans läsarbilder

Vi börjar veckans bildsvep med en alldeles feomenal bild av månen så som Bengt Rosengren lyckades fånga den. Bengt skickar dessutom ett mycket trevligt mejl till oss där han hyllar alla duktiga amatörfotografer som
skickar in bilder till oss.
– Jag har varit intresserad av fotografi sedan jag var 8 år. Då fick jag min första kamera, en lådkamera av märket Kodak. Det är 60 år sedan. Under alla dessa år har jag gått på fotoutställningar och läst fototidskrifter. Givetvis har jag fotograferat jättemycket själv. När digitalkamerorna kom så var det en del som trodde att fotokonsten skulle sjunka till botten, eftersom det var så lätt att ta bilder, och att ”framkalla” dom (på datorn). Men detta var fel! Veckans och årets bilder på Landskronadirekt är fantastiskt bra! Dom skulle kunna vara publicerade i en fotografisk facktidskrift. Jag är verkligen imponerad. Det är inte lämpligt att namnge någon särskild eftersom alla är så bra. Mina egna bilder vill inte bli riktigt som jag önskar. Men eftersom astronomi är mitt huvudområde så bifogar jag ändå en bild av månen från oktober 2008, skriver han och vi imponeras av skärpan han lyckats få i sitt udda motiv och förundras av hur det är möjligt att ta en dylik bild.

Nedan följer ett urval av de läsarbilder som är inskickade under årets tre första veckor. En minst sagt diger samling.

Annons
 


 – Min syster och vår hund Dino är några riktiga modeller, tycker Sofie Turesson.


Sofie Turesson var uppe och hälsade på en vän i Gamla Vattentornet och passade på att knäppa några kvällsbilder över staden.


Nellie Nilsson i Saxtorp följer vår tes att i stort sett alla har en kamera idag. Varför inte göra som hon gjort och utnyttja mobilkameran. Bilden tog hon på slingan i Häljarp. Till Nellie och alla er andra som skickar in bilder till ”Veckans bild” tänk på att bilden helst ska vara minst 500 pixlar bred.


En alldeles färsk bild tagen från Borstahusen av Christer Jansson.


– Hej ,här kommer en bild, vet ej vad ni menar med nyligen tagen bild, men detta var inte så värst längesedan. God fortsättning, hälsar Kassimir Ekdahl och bifogar bilden på möllan som renoveras i Smörhållan.


-Jag tog några fina bilder i hamnen i Borstahusen på lillejulafton, hälsar Alex Halldén och skickar med tre bilder, varav vi gillade denna bäst.


I veckan var Alex Halldén ute vid Järnvägsstationen en tidig morgon. Månde inspekterade han bygget av firmans (Halldéns Mattor) nya lokaler.


– Vi var ute och gick en runda i söndags. Gerillastickarna hade slagit till igen. Bra färgval eller hur, hälsar Dan Evysson.


Monika Gniot skriver:
– Hoppas det går bra med några sommarbilder, för att fresta för snart är ju sommaren här, de är tagna i Landskronatrakter under 2008.
Självklart går det bra och visst längtar man framåt ett par månader när man ser hennes härliga bilder. Men som svar till Kassi ett par bilder upp;
– I kategorin ”nyligen tagna” hamnar de inte.


– Ska det spricka upp eller inte. Hur många gånger har man inte undrat över det när man satt på sig badkläderna i Lill-olas. Foto: Monika Gniot.


Tranchellska huset förevigat av Monika Gniot som också tagit veckans bild – bara några hundra meter upp längs kajen – på stadshuset.


Hej och hallå! God fortsättning på år 2009! Hoppas ni kommer få in massor av fina bilder! Här kommer några svanar på bete eller vad dom sysslar med ute på ett fält mellen Kopparhögarna och Härslöv, skriver Ingmarie Turesson.


Solnedgångar, bilder från kustbandet och vattentorn tillhör de absolut vanligaste motiven vi får från er läsare, följt av svanar och badbryggor i Borstahusen. Inget fel i det, men våga er gärna in i staden. Vi ser gärna lite nya miljöer. Förvånansvärt lite bilder kommer från centrum, öster, väster eller Norrestad. Vad säger att en bild från en välkänd arbetsplats i staden inte kan bli ”veckans bild”? Få gärna med lite landskronabor men undvik att smygfotografera. Connie Mantrells soluppgång är trots allt riktigt bra!


– Årets första dag inbjöd till en lång underbar promenadtur utom Borstahusens Camping och ner om Lindhs hamn. Underbart väder och mycket folk som passade på att njuta, meddelar Carin Mårtensson som skickade oss årets första läsarbild.


På tisdag är det dags för årets första föreläsning på biblioteket. Fotografen Brutus Östling kommer att visa bilder och prata om kaxiga fåglar. Eva Billberg på Ven tagit bilden av rovfågeln som fångat en liten stackare.


Frost på Piotr Koppes svampar.


Vinterdimman kommer in från norr. Foto: Nisse Nilsson.


Vi avslutar veckans svep med några riktigt vassa motljusbilder signerade just Nisse Nilsson.


Vattentornet! Foto: Nisse Nilsson.


Längs Linjen. Foto: Nisse Nilsson.


Domartornet på Citadellbadet samt…


… hopptornet. Foto: Nisse Nilsson.


Vi avslutar veckans svep med Nisse Nilssons bild av möllan på Plorren (Kvarntorget) och ber att få rikta ett stort TACK till alla som bidrar med läsarbilder. Nu har vi tömt inkorgen på bilder och börjar om på ny kula. Skicka din bild märkt ”Veckans bild” till info@landskronadirekt.com. Vi presenterar fortlöpande ett urval av insända alster och korar dessutom ”Veckans bästa bild” som sedan delar i tävlingen om Årets Bild på Direkten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser