Annons

7 miljoner för unikt boende på Ven- Semesterhemmet Norreborg ute till försäljning

Av finanskrisen och lågkonjunkturen märks inte mycket att döma av budgivningen på gamla semesterhemmet på Ven. Genom Svensk Fastighetsförmedling bjuds den alphyddeliknande anläggningen ut till försäljning och utgångspriset är satt till sju miljoner kronor.
Budgivningen är i full gång och det finns en handfull intressenter, berättar mark- och exploateringschef Anders Folkar som räknar med att affären skall vara avslutad i slutet av månaden.
– Hittills har jag haft visning för fyra intressenter. Det är personer med Landskronaanknytningen men som idag befinner sig i olika delar av världen, säger mäklare Jan Andersson som redan fått in det första budet på fastigheten.

Om det även i framtiden kommer att erbjudas övernattningsmöjligheter på det före detta semesterhemmet är ovisst.
Bland de intresserade har nämnts både och. Några vill ha det som bostad medan någon annan nämt att man vill göra om det till bed & breakfast, säger Jan Andersson.

Annons
 

Byggnaden ser ut att vara hämtad från en turistfilm från Schweiz där den ligger på Backafallen vid Norreborg med en imponerande utsikt över Öresund med Helsingör i fonden till vänster och på andra sidan kustlinjen mot Helsingborg.

Det var den danska arkitekten Hans Fussing som lät uppföra fastigheten som sommarhus. Fussing, som titulerades såväl rådman som riddare av Dannebrogen, satt i styrelsen för ett av öns många tegelbruk, Hvens Tegelbruks AB, som ägdes av ett danskt bolag.

Efter Fussings död kom en Fru Höst att ta över sommarboendet och hon hade kvar villan till den 1 augusti 1948 då Landskrona stad köpte in fastigheten som semesterhem för kommunens anställda.

”Fussings villa” blev då ”semesterhemmet Norreborg” och under många år kunde kommunalarbetare och senare även skolklassar från stan njuta av den fina miljön.

För två år sedan konstaterade Räddningstjänsten att brandsäkerheten var för låg och förbjöd övernattningar.

I stället för att rusta upp byggnaden försökte den dåvarande socialdemokratiska kommunledningen arrendera ut Norreborg, men den nu styrande Trekövern valde försäljning. Och nu pågår budgivningen som väntas ge kommunen mer än de sju miljoner kronor som utgör utgångsbud.

Dessutom är Västra skolan ute till försäljning, men här krävs en detaljplaneändring innan skolan kan omvandlas till bostad och därför får försäljningen anstå.

Objektsbeskrivningen för semesterhemmet Norreborg hittar du här >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser