Annons

Vräks efter hyrestvist

När lägenheten började lukta rök protesterade den 60-åriga kvinnan genom att vägra betala hela hyran. I stället deponerade hon varje månad en del av hyran hos länsstyrelsen. Det skulle hon inte ha gjort, efter en dom i hovrätten tvingas hon nu flytta, skriver hyresgästernas tidning Hem&Hyra.

Det var i december 2003 som den 60-åriga kvinnan flyttade in i lägenheten i centrala Landskrona. När värden fyra år senare ville höja hyran, tyckte hon att lägenheten var i alltför dåligt skick och inte levde upp till den hyra som värden ville ta ut. Hon deponerade därför en del av hyran, som mest 600 kronor, varje månad hos länsstyrelsen. Ärendet hamnade i hyresnämnden som inte fann fog för kvinnans anklagelser. Hon överklagade då till hovrätten, men förgäves. I och med att kvinnan, utan giltigt skäl, inte betalade full hyra sade hyresvärden upp kontraktet och nu måste kvinna genast lämna lägenheten.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser