Annons

Smålejonen fick träffa Foppa

Äventyret är över för denna gång för Lejonets 10-åringar. Vid lunchtid idag var man trötta och lyckliga åter hemma i Landskrona med massor av nyvunnen erfarenhet och välfyllda autografblock.
Efter en spännande och intensiv helg 111 mil från Landskrona har killarna fått uppleva kyla och snö utöver sina fem matcher i Örnsköldsvik.
Laget slutade femma i Foppa-cup efter att i placeringsmatchen besegrat Huddinge med 3-1.
– Det blev en riktigt bra match där båda lagen gick runt på sina tre femmor. Det är väl annars det enda lite tråkiga med cupen att vissa lag toppade när det drog ihop sig, säger Vesa Ruskannen en av tre tränare för 99:orna.

– På det hela taget var det ens stor upplevelse för oss alla. Organisationen runt cupen var exemplarisk och hela staden andas hockeykultur, säger Vesa Ruskannen med en smula avund i rösten.

Annons
 

På lördagen var det flera av landskronakillarna som fick syn på Peter ”Foppa” Forsberg.
– Han ställde upp direkt och skrev autografer  och lät sig fotograferas med pågarna. Dessutom kom han till prisutdelningen igår så att ännu fler av killarna fick den åtråvärda autografen.

Nu missade Lejonet semifinalen med en hårsmån, där man annars hade fått möta de slutliga cupvinnarna från Arvidsjaur. Kanske var det lika bra att man missade semifinalen med tanke på att norrlänningarna vann den matchen med 17-0.
– Nej, det var synd att vi missade den matchen. Det hade varit spännande att se vad killarna kunnat uträtta där. Helt klart har vi ett gäng toppenkillar som lyfter sig om så måste, inflikar tränarkollega Roger Håkansson som ikväll är tillbaka i Karlslundshallen för att köra ett pass med pågarna.
Nu fortsätter vi att träna på hel rink även om det vid matcherna blir till att återgå till så kallad maxirink. Vi får försöka inspirera killarna till det. Det är inte utan att man är oerhört imponerad över alla ishallar och resurser som finns i och kring Ö-vik, avslutar Roger Håkansson.


Ett 20-tal föräldrar fanns på plats i Örnsköldsvik och hejade fram Lejonets Team 99.
Foto: Privat

Läs mer:
Lejonet föll på målsnöret i Ö-vik
Snabb replik av Lejonets Team 99
Lejonets Team 99 har inlett Foppa-Cup
10-åriga hockeykillar på äventyr i Ö-vik

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser