Annons

Skön uddamålsseger för Lejonet

Det var ett revanschsuget Lejonet som reste till Malmö igår för att ta sig an Kryptonics. Till slut kunde man också vinna med uddamålet 4-3. Redan efter 1.56, satte Andreas Bondesson 0-1 efter det att målvakten räddat två gånger men på tredje försöket satt pucken i mål. Hemmalaget spelar ofta på långa uppspel genom mittzon och lite på chans. – Tyvärr lyckades dom i första med detta och redan 5.05 kom kvitteringen, säger Torbjörn Torpling. Lejonet slarvar med passningsspelet och är för långt ifrån sina motståndare. 7.39 kom första boxplay för kvällen för Lejonet, där Malmö får igång ett bra spel och när det återstår 28 sekunder av utvisningen så tar Malmö ledningen. Malmö tar perioden och pressar tillbaka Lejonet, dock utan att skapa speciellt farliga chanser. Malmö vinner skotten med 14-7. Andra perioden börjar som första, med att Lejonet sätter fullt fart framåt. Även nu ger detta resultat för 1.26 kommer kvitteringen. Till skillnad från första så fortsätter Lejonet att dominera spelet. Det är i princip spel mot ett mål. Knappt halvvägs in i perioden kommer ledningsmålet. Mattias Hermansson skär in från vänsterkanten och sätter pucken snyggt i bortre krysset. Hade man haft bättre avslut hade man kunnat avgöra matchen här, för man spelar, inte bra, men mycket bättre än Malmö. Malmö kvitterar när det återstår drygt två minuter av perioden. Lejonet vinner skotten med 13-7. Om Lejonet dominerade i andra så var man ännu mer överlägsna i tredje. Lejonet skapar många chanser men är för tama i sina avslut. 4.45 kommer kvällens första och enda powerplay dock kan Malmös målvakt hålla tätt. Det dröjde till 16.16 innan segermålet kom. – Ett mål som bevisar att det är alltid bra att skjuta. För skottet från Mattias Nilsson var inte hårt men tillräckligt för att leta sig in mellan benen på målisen, menar Torbjörn Torpling och hyllar laget. – En härlig lagseger, där man visar bra moral och disciplin. Malmö hade en utvisning på hela matchen, för puck out, trots att man båda hakade och trippade spelare till höger och vänster. Trots detta höll killarna fokus på spelet och inte på domaren. – En skön och framförallt en viktig seger för oss. Ingen bra match men poängen var viktigast, avrundar Magnus Hermansson, tränare i Lejonet. MATCHFAKTA Resultat: 3-4 (1-2, 2-1, 0-1) Målgörare Lejonet: Andreas Bondesson, Joel Persson, Mattias Hermansson och Mattias ”Tachi” Nilsson Skott: 28-38 Utvisningar: Malmö 1 x 2 min Lejonet 4 x 2 min

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser