Annons

Årets idrottare och ledare utsedda

Ett spännande år står för dörren för LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, med Idrottsgalan i april som den stora höjdpunkten. Och två av galans huvudpersoner är nu utsedda, guldmedaljen går till flygklubbens framgångsrika par, tillika äkta makarna Ronny Lindell och Gunilla Lundström Lindell. – Tillsammans vann de båda segelflygarna SM i tvåsits, dessutom försvarade Ronny sin individuella titel från förra året och samtidigt blev Gunilla femma och därmed bästa kvinna, så det känns rätt att båda får medaljen, motiverade LISA:s ordförande Gunnar Nilsson beslutet och passade också på att berömma klubben som helhet för fina prestationer förra året. Vilket gav seger i segelflygallsvenskan i år, en stark prestation. När det gäller Ledarkannan så hade nio föreningar skickat in förslag på kandidater som samtliga svarat för fina ledarinsatser under många år. – Det är alltid svårt att utse mottagare av ledarkannan eftersom det finns så många duktiga ledare, förklarade Gunnar Nilsson och berättade samtidigt att valet i år föll på Thomas Jacobsson i innebandyklubben Falcons. – Thomas har onekligen en imponerande meritlista och började redan som 16-åring, 1967, träna olika lag i ishockey, förklarade Gunnar Nilsson och ledargärningen har sedan dess fortsatt via rugby till dagens innebandy där Thomas Jakobsson med stor entusiasm tränar några av de yngre lagen. – Thomas Jakobsson är onekligen en förebild för ledare som klubbarna i dag efterlyser och förhoppningsvis skall den här utmärkelsen fungera som inspiration också för framtida ledare, poängterade Gunnar Nilsson och priserna kommer, precis som förra året att delas ut vid den stora Idrottsgalan i Idrottshallen den 17 april. – Förra årets gala blev en stora framgång och nu har vi fått 75 000 kronor av Sparbanksstiftelsen, ett bidrag som läger grunden förr ännu en gala och dessutom LISA-dagen den 9 maj då föreningslivet kommer att visa upp sig, berättade Gunnar Nilsson och årets LISA-dag kommer att ha vatten som tema och förläggas i och omkring Citadellbadet. – Här kommer att bjudas på massor av olika aktiviteter, i såväl Citadellbadet som i vattnet runt omkring. Som kuststad kan Landskrona erbjuda väldigt många vattensporter och det vill vi slå ett slag för i år. Sedan några månader tillbaka driver LISA i samarbete med LSR ”Återbruket”, en butik med begagnade prylar som bjuds ut till försäljning. – Här ser vi gärna att fler föreningar ställer upp och betjänar butiken. På så sätt kan man tjäna en slant till den egna föreningens verksamhet, förklarade Gunnar Nilsson som räknar med ett aktivt och spännande 2009 för LISA. Guldmedaljen delades för första gången ut 1946 och gick den gången till boxaren Sten Ahnelöv. Den första Ledarkannan delades ut 1951 och tillföll Kurt Karlsson, då liksom nu är det Hvilans Kläder som står bakom utmärkelsen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser