Annons

10-åriga hockeykillar på äventyr i Ö-vik

Igår började det stora äventyret för 17 tioåringar från Landskrona. Det är Lejonets Team 99 som tog nattåg upp till Örnsköldsvik för att delta i Foppa Cup, en av landets mest populära cuper för just denna åldersgrupp. – Det var trångt, stimmigt och mysigt och redan nu en upplevelse ingen av oss lär glömma, säger Roger Håkansson, tränare för killarna sedan man stigit av tåget och fått sträcka på benen. – Det var första gången som många av killarna sov på ett tåg. Resan och cupäventyret är det största som pågarna upplevt inom idrotten. Sammanlagt med föräldrar, spelare och ledare är delegationen från Lejonet på 39 personer. – I eftermiddag kommer vi att guidas runt av Niklas Sundström på Swedbank Arena. Han kommer även att ta oss med en tur ner i omklädningsrummet där vi kommer att få träffa Modos a-lag och jag gissar att autografblocken kommer att fyllas rejält. Ikväll ska vi sen titta på elitseriematchen mellan just Modo och Rögle. Imorgon börjar cupspelet för Lejonet. Naturligtvis är det är bygdens son, Peter Forsberg även kallad \”Foppa\” som gett namn åt cupen. Frågan är naturligtvis om han kommer att vara på plats? – Det surras en del om att så kan vara möjligt. Vi vet inte var han tränar för tillfället, säger Roger Håkansson och håller tummarna för att ishockeyikonen ska dyka upp. Redan i första matchen stöter Lejonet på tuffaste möjliga motstånd då man ställs mot hemmafavoriterna Modo. – Vi vet egentligen ingenting om våra motståndare. Det enda vi vet är att de är mer vana än oss när det gäller att spela på hel bana med icing, offside och utvisningar, vilket kommer att ske i cupen. Lejonet spelar två matcher på fredag och två matcher på lördag. På söndag väntar sedan slutspel alternativt placeringsmatch. Kortare matchreferat kommer du att hitta här på sidan under helgen. – Jag är övertygad om att det kommer att gå bra för killarna. Vi gjorde en klart godkänd insats när vi möte Rögle i söndags. Det var vår första match på hel rink. Skulle vi få stordäng så är det inte hela världen. Då får vi dra lärdom och jobba med det på framtida träningar, avslutar Roger Håkansson och lovar att återkomma med rapporter från Ö-vik. Utöver Lejonet deltar följande lag i Foppa-cup: Modo, Björklöven, Skellefteå, Smedjeholmen, Järfälla, Huddinge, Stocksund, Arvidsjaur och Östersund.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser