Annons

Väderstatistik för 2008

– 2008 blev betydligt torrare än 2007 och nederbörden stannade vid 783 mm mot 1012 mm året innan men ändå betydligt över snittet under de närmare 30 år jag fört statistik. Augusti blev den klart nederbördsrikaste månaden med 135 mm samtidigt som månaden blev varm med 17,8 grader. Februari var mycket torr med bara 19 mm medan mars bjöd på hela 97.5 mm vilket räddade växtsäsongen, då april-juni var ganska torra. Mars är vanligtvis en torr månad. Mellan den tredje maj och elfte juni hade vi bara två nederbördsdagar och det kan ha bidragit till att mördarsnigelplågan blev mycket lindrigare än föregående år. Augusti blev mycket nederbördsrik med 135 mm under 24 dagar samtidigt som månaden var varm med 17,8 och den förste augusti var den varmaste dagen under hela året med 31 grader. Juli var den varmaste månaden med 18,6 grader i snitt samtidigt som det föll 60 mm regn. September och början av oktober förlängde sommaren men oktober blev nederbördsrik med 84 mm. Den 22 november kom första snön och den blev liggande några dagar. Även december har bjudit på snö i ett par omgångar men månaden har varit mild med 1,9 grader och snödropparna höll tiden och tittade som vanligt upp den tjugosjunde. Tala om punktlighet! Påskliljorna vill inte vara sämre. I stort sett var alla månaderna varmare än normalt och årsgenomsnittet hamnade på 9,2 Varmaste dygnet blev den förste augusti med 31 grader medan 23 och 24 mars var kallast med minus 6. Sedan jag börjat mätningarna 1979 har 1985 varit kallast med 6.3 i genomsnitt medan 2002 bjöd på hela 10.2 grader.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser