Annons

Perlenberg tävlar på Göteborgs Filmfestival

Csaba Bene Perlenbergs nya kortfilm \”Strå\” har blivit uttagen som en av åtta svenska kortfilmer att tävla om Sveriges största kortfilmspris: \”Brateks Startsladden\” vid Göteborg International Film Festival 2009 i slutet av månaden. Priset är en miljon kronor i produktionsstöd till vinnarens nästa produktion samt SVT-visning kvällen efter det att segraren offentliggjorts. – Bara det faktum att vi nu är nominerade innebär att filmen kommer visas hela sex gånger under festivalen. Dessutom kommer samtliga åtta filmer att ges ut som ett specialnummer av tidningen Filmkonst. Skådespelarna Mattias Malmgren och Ida Gyllensten har huvudrollerna i Strå, och filmen är fotograferad av Jarno Lee Vinsencius, som även gjorde Väsenpumpen och 87. Filmen är författad, klippt, regisserad och producerad av Csaba Bene Perlenberg, och är producerad under Anton Bene Film, en del av Korphult Kompani AB.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser