Annons

Ny ägare på Seglarpaviljongen

Turerna kring Restaurang Seglarpaviljonen har varit många under ett par år. Nu står det dock klart att den klassiska krogen under vattentornet får en ny ägare. Det är Ahmet Zarg som har köpt restaurangen av den förre ägaren Poul W. Lorenzen. – Det blev klart i fredags och det känns skönt att vi äntligen kan gå vidare, säger en uppenbart lättad och mycket glad Poul W. Lorenzen. Även de nya ägarna är glada. Ahmets pappa Resul har varit inblandad i affären. – Det ska bli riktigt roligt. Vi håller på att renovera för fullt och kommer att öppna om en vecka eller två, säger Resul Zarg. Inriktningen på krogen kommer att vara ungefär den samma men utbudet kommer att breddas. – Vi kommer att fortsätta att servera den typ av mat som funnits för vi vet att gästerna har varit trogna och vi kommer inte att göra dessa besvikna. Men vi kommer även att göra annan mat. Bland annat så kommer vi att föra in gyros, kebab och sallad på menyn. Dessutom ska vi utöka cafésortimentet till sommaren, säger Resul Zarg som även kommer att fortsätta Pouls satsning på catering. – Dessutom vill vi erbjuda take-away för de kringboende samt för seglare som gästar hamnen. Poul stannar kvar För att säkerställa att mycket kommer att vara som förr, så har de nya ägarna beslutat att anställa Poul W. Lorenzen samt kocken Muharem Pilav. – Det var en av förutsättningarna för att vi skulle köpa krogen, säger Resul Zarg. – Att Poul nu kommer att bli restaurangchef borgar för att kvalitén kommer att bibehållas. – Jag kommer dock ta en välbehövlig semester under ett par veckor i februari, säger Poul W. Lorenzen. Att det nu kommer att satsas råder det ingen tvekan om. – Just nu håller vi på att måla om och slipa golv. Dessutom kommer vi att bygga en helt ny bardisk och successivt byter ut samtliga bord och stolar. Om det sedan finns möjlighet så kommer vi att göra om ordentligt på uteserveringen också men det är en fråga som vi och Segelsällskapet får diskutera i ett senare skede. Jag tror dock inte att det kommer att bli några problem. Vi har hela tiden haft en mycket positiv dialog som nu gjort att vi tar över Seglarpaviljonen, avslutar Resul Zarg.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser