Annons

Campingen kvar i Borstahusen

Campingen blir kvar i Borstahusen och ett eventuellt bostadsbyggande skjuts på framtiden. Detta står klart sedan kommunen tecknat ett nytt tioårigt arrendeavtal med Bengt Westerberg. – Skönt att avtalet är klart, berättar Bengt Westerberg vars tidigare avtal gick ut vid årsskiftet. – Det nya avtalet löper över tio år, men kan sägas upp efter sex år, förklarar han och därmed är ovissheten över campingens närmaste framtid undanröjd. Det var när kommunledningen beslutade att utreda lämpliga områden för framtida attraktiv bebyggelse som campingen hamnade i centrum tillsammans med bland annat delar av Exans naturreservat och Borstahusens Idrottsplats, Ulkavallen. – Men det har aldrig varit tal om att vi inte skulle ha en campingplats i kommunen, förklarar kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och tillägger att innan en bebyggelse blir aktuell på den nuvarande campingen måste en alternativ placering vara klar. – Och det kan ta lite tid. Socialdemokraterna har reagerat mot planerna med motiveringen att Exan och campingen fyller viktiga roller för Landskronabornas möjlighet till rekreation. – Campingen är dessutom en stor tillgång för Landskrona att utvecklas som turiststad, konstaterar oppositionsrådet Niklas Karlsson och uttrycker samtidigt glädje över att campingen nu blir kvar. – Det finns andra lämpligare områden där man kan bygga attraktivt och sundsnära, menar han och för Bengt Westerberg, som redan 1974 fick första arrendet för campingen tillsammans med sin far Sven Westerberg, är planeringen inför säsongen redan i gång. – Nu när avtalet är klart kommer vi att titta närmare på en del planer, men samtidigt är byggnaderna bra i grunden och nu har vi också fått in fjärrvärme som innebär att vi spar in på energikostnaderna, förklarar han och konstaterar samtidigt att familjen nu lämnar över den löpande tillsynen av semesterbyn i Erikstorp till Golfklubben. – Vi har haft hand om stugbyn sedan 1974, men då var uthyrningen säsongsbetonad, nu pågår verksamheten året runt och då passade det inte in med vår verksamhet, förklarar han och kraften kommer nu att läggas på att utveckla campingen som redan 1950 såg dagens ljus på initiativ av Per Hansson. I dag är campingen populär, inte minst bland säsongscamparna som förfogar över 125 platser under perioden april till september. – Det är ett begränsat antal platser och vi har kö till säsongscampingen, förklarar Bengt Westerberg som i övrigt förfogar över 175 platser på campingen och ytterligare hundratalet i reserv på Ulkavallen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser