Annons

BoIS igång med träningen

Efter en månads uppehåll var det dags för BoIS a-trupp att ta upp träningen. Spelare som Alvedin Nezirovac, Amar Muharemovic, Matthias Eklund, Martin Ingelsson, BoBo Bola, Robin Wikman och Johan Heide saknades då de lämnat klubben men nya ansikten syntes istället. Två av de tre uppflyttade u21-spelarna, Simon Alm och Philip Andersson körde för fullt medan Jesper Olsson slagit upp en gammal fotskada och rehabtränade. Ytterligare tre spelare var med på träningen och som inte är med i a-truppen. Det var Samir Haiba som har fått ett provkontrakt på två månader samt Alexander Zaim och Christoffer Tapper Holter. Av dessa är det Alexander Zaim som är närmast ett kontrakt. – Vi är överens om det mesta och jag hoppas att vi kan komma till ett avslut i slutet av veckan, sade mittfältaren efter träningen. Tränare Anders Linderoth tycker det är skönt att komma igång. – Äntligen är vi igång. Det är alltid lika intressant att se nya spelare och utan att dra för höga växlar så såg det bra ut på samtliga fronter, sade Linderoth efter dagens två första pass. – Vi körde ett löptest i förmiddags och spelade lite boll i eftermiddags. Löptestet såg hyfsat ut och det var pigga ben under fotbollsspelandet, säger Linderoth nöjt. BoIS har också gjort klart med en ny fystränare. Vi skrev i december om att Mats Christensson skulle ta över ansvaret för fysträningen och så har också blivit fallet. – Han kommer att få en hel del att sätta tänderna i. Denna veckan tar vi det ganska lugnt men från och med nästa vecka skruvar vi upp tempot rejält. Då kommer vi att köra tre fyspass och mycket av fokusen kommer att ligga i konditionsträning. Dessutom kör vi fem bollpass i veckan och dessa kommer att delas upp i tre försvars- och två anfallspass, avslutar Anders Linderoth. BoIS första träningsmatch går av stapeln om exakt en månad, det vill säga den 7/2, då laget åker till Malmö för att möta MFF. Premiären äger rum på annandag påsk, den 13 april då BoIS möter Qviding på bortaplan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser