Annons

Företagsklimatet i Landskrona förbättras i rekordfart

För andra året i rad presenteras Forum för småföretagsforsknings (FSFs) Företagsklimatindex. Landskrona är den kommun som klättrar bäst, 231 platser till en 27:e plats av landets 290 kommuner. -Högst i FSFs Företagsklimatindex placerar sig kommuner där företagarnas åsikter om företagsklimatet är mest positiva, trots att förutsättningarna för ett gott företagsklimat inte alltid är de bästa, säger Anna Kremel, projektledare på FSF. Indexet rankar hur företagen bedömer det kommunala företagsklimatet 2008, med korrigering för kommunernas olika förutsättningar. Rankingen baseras på en bearbetning av Svenskt Näringslivs undersökning om det lokala företagsklimatet. -Ett gott klimat för företagen är avgörande för Landskronas utveckling. Utan ett livskraftigt, varierat och starkt näringsliv kan inte kommunen utvecklas. De insatser som nu görs för att Landskrona ska vara en bra stad att äga och driva företag i ger nu resultat. Det visar även Svenskt Näringslivs ranking från i våras, där Landskrona avancerade 94 placeringar, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, och fortsätter. -Speciellt viktigt är företagsklimatet när vi nu går in i sämre tider. Vi får inte slå oss till ro med detta. Arbetet måste fortsätta med att bredda näringslivet och få till stånd fler etableringar. DSV:s beslut från augusti visar vägen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser