Annons

Dagens tomte: Mikael Törngren

Julafton!
Dagens tomte har alltid haft dubbla känslor för denna dag.
Mikael Törngren fyller nämligen år den 24 december. Den karismatiska och sympatiska sångaren i Katzenjammers har spridit mycket glädje under året. Ett av de bästa spåren på Landskrona cd:n , ”Somliga dagar ”, bär hans signum.
– Just den låten skrevs och spelades in på en vecka vilket var ett sjukt tajt schema för oss. Texten handlar om Landskrona som är fruktansvärt misshandlat i media och framstår som världens skithål. Det har nog påverkat en hel del människor i staden. Med låten vill vi uppmana folk att se sig omkring, för det är en helt underbart vacker stad vi bor i, understryker han.

Att Mikael Törngren med råge uppfyller kriterierna för att vara ”Dagens tomte” här på Landskrona Direkt på självaste julafton förstår man när man hör honom säga;
– Det är oerhört viktigt med värme, kärlek och samhörighet. Utan det skulle inte livet vara värt att leva. Det är något som vi alla behöver.

Annons
 

Om Katzenjammers hade gjort en jullåt, hur hade refrängen gått då?
– Med tanke på genren man gör musik inom så får det väl bli ”Tomten har rökt rock n’ roll tobak”. För när man säger att det är reggae man spelar så tänker folk direkt på Bobban och vad förknippas Bobban med? Jo, Jamaicas bobsleighs team, såklart!

Om du bara fick äta en sak från julbordet resten av livet, vad hade det blivit?
– Gammal kock som jag är så skulle jag nog knipa Fleskestegen från det danska julbordet det tröttnar man aldrig på, gärna från min gode vän Poul på Seglaren. Jag hade dock inte ätit köttbullar för dem har ju Patrik stoppat i näsan.

Vad är det snällaste du gjort i år?
– Låtit Pero Bergman vår gitarrist olja in vår nya keyboardist, Pär Östberg från topp till tå inför varje rep.

Var handlade du dina julklappar och blev det många klappar?
– Landskronapatriot som man är så stödjer jag den lokala handeln, såklart. Handlade mestadels till familjen och till min flickvän Ida. Hade lite bekymmer med hennes så jag bad polarna tipsa mig på adressen vadskalljagkopaforjullklapptillida@hotmail.com

Vilket är ditt bästa julklappstips?
– Peyo vår saxofonist får det bli i så fall. Han är så mjuk, go och snäll. Han kan inte vara elak mot någon människa. Sen gör han god ärtsoppa också.

När slutade du tro på tomten?
– Vadå slutade? Enligt lille Linus och Lillmartin i bandet så finns han än. Förstår ni inte hur ledsna dom skulle bli om ni skulle avslöja här att tomten inte finns. Vi har till och med berättat för dem att han var i Spanien tillsammans med Christoffer i bandet för en månad sen.

Vad tycker du om att julen inte firas i Jesus Kristus namn eller du firar den kanske i eget namn?
– Ja, eftersom jag är född på julafton så har jag alltid trott att det är mig folk firar. Men nu när du ställde frågan så måste jag tänka om…

Hur är det att fylla år på julafton, får man inte mindre presenter då och hur är det att konkurrera med Jesus Kristus?
– Fortfarande tagen från förra frågan, menar du att folk inte firar mig?

Samtliga våra 23 tomtar hittar du på Julplanket. Den 24:e, den riktigt, riktige tomten kommer till ditt julfirande idag. God Jul!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser