Annons

Häljarpsguiden 2009 ute

Häljarpsguiden 2009 är färdig och det är femte året den kommit ut. I vanlig ordning finns information om kommunal service, föreningar, lokala företag och kartor i den nätta publikationen. Häljarp/Saxtorps Byaförening distribuerar guiden till alla innevånare i Häljarp, Saxtorp, Annelöv, Kvärlöv och Tofta med omnejd. I guiden finns också en artikel om tobaksodling.
– År 1890 producerades 30% av den svenska tobaken i Landskrona med omnejd och i Annelöv och Saxtorp fanns cigarrmakerier som inlöstes av Svenska Tobaksmonopolet 1915, skriver Ylva Nordberg i skriften och berättar också att tobaksodlingen upphörde 1964 i Sverige efter mer än 300 år.
– Det är roligt att forska efter bortglömd historia, säger Ylva Nordberg.
– Det är väldigt många som inte har en aning om att vi har odlat tobak i stora delar i landet. Jag försöker förklara bakgrunden och hur det var här.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser