Annons

Dagens tomte: Rikard Jönsson

Dagens tomte Rikard Jönsson är en kille med stort musik intresse. Vissa kanske har hört honom och hans band spela på bland annat ett fullsatt Akropolis. När han inte spelar rock n’ roll med bandet Sparrow jobbar han på Parajetts golv.

Var firar du jul i år och hur brukar julfirandet gå till?
– Det firas hemma hos mor och far detta året, och det är så det brukar gå till. Man äter gott, skålar friskt och har glada stunder. Sedan går man hem. Mysigt värre.

Annons
 

Din flickvän studerar och bor i Stockholm, blir det inget gemensamt julfirande?
– Nej, det blir det inte. Hon ska vara i Härnösand hos sina föräldrar och jag här nere i Skåne. Kan man hälsa förresten? Det kan man? Utmärkt! God Jul till er alla uppe i Härnösand, hälsningar grisbonden! Hur det känns? – Ja det känns lite tråkig, men hon kommer ner efter jul och stannar några dagar. Det är ju kul.

Vad är det snällaste du gjort i år?
– Du, det vet jag inte. Ganska svår fråga. Kommer ihåg att jag köpte två omogna avokados en gång, det tog tre dagar innan man kunde äta dom. Det klassas väl som snällt att ta på sig denna avokadobörda. Som en nedbantad version av Jesus och synderna… Fast Rikard och avokados.

Är du värd de julklapparna du önskar och vad önskar du dig?
– Ja! Det är jag! Jag har inte önskat mig några julklappar alls i år.

Bästa julklappstips?
– Något man skulle kunna tänka sig använda någon gång under det kommande åre.

Vilka jullåtar måste man lyssna till?
– Brukar personligen inte lyssna till julmusik rätt upp och ned. Men jag brukar gå och nynna på ”Have yourself a merry little christmas”, ”All I want for christmas is you” och ”Baby, it’s cold outside”. De är mysiga.

Vilken är favoritglöggen?
– Trestjärnig Blossa, den som är spetsad med rom, och Dufvenkrooks Amore Hjortron.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser