Annons

Tommy vann på Triss och delar naturligtvis med sig till familjen

I direktsänd TV skrapade Tommy Westerlund, 44, från Landskrona på lördagen fram 10 000 kronor i månaden i 15 år på Triss. Nu tar Tommy familjen med till London för att bland annat titta på  favoritlaget Chelsea.

Just att dela med sig till nära och kära är något som nästan hälften av svenskarna skulle göra om man vann miljonvinsten.  
 
Kanske känner vi svenskar oss extra givmilda i juletider? Den senaste SIFO-undersökningen visar att hela 40 procent skulle ge bort halva vinsten om de vann en miljon på sin Trisslott. Totalt 86 procent delar med sig av sin vinst överhuvudtaget.
 
Förutsättningen var förstås att man fått lotten av en nära vän eller familjemedlem, så frågan är om svenskarna skulle vara lika givmilda om de fått lotten av någon annan?
–  Det är roligt att vi svenskar är så generösa och det känns nog bättre att ge bort en lott till någon närstående, för plötsligt händer det, och då är det kanske lättare att glädjas åt vinsten, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Annons
 

Totalt sett skulle 86 procent av svenskarna dela med sig av Trissvinsten, varav 28 procent skulle ge max 100 000 kronor, 14 procent högst 10 000 kronor och 4 procent högst 1000 kronor. Däremot skulle 6 procent inte dela med sig av en enda krona.

Samma undersökning visar också att 41 procent av svenskarna kan tänka sig att ge bort en Triss i julklapp vilket ger goda chanser till fler miljonärer i jul.
– Triss är en populär julklapp så vi brukar få fler miljonärer under julen jämfört med resten av året. Jag ser framemot en jul med många glada telefonsamtal, fortsätter Pierre Jonsson.

Många ger chokladask i julklapp – men få vill få det
Samma undersökning visar också att hela 52 procent kan tänka sig att ge bort en chokladask i julklapp, men egentligen är det bara 18 procent som vill få det. Männen vill hellre ha en bok (51 procent) eller Trisslott (27 procent) och kvinnorna böcker (54 procent) och parfym (39 procent).

Den vanligaste julklappen är böcker, vilket 75 procent av de svarande kan tänka sig att ge bort.

Fakta om Triss

• Den första Trisslotten såldes 1986
• Var tredje dag blir en svensk Trissmiljonär
• Under december förra året såldes över 20 200 000 Triss
• Under julveckan förra året såldes 1100 Triss i minuten
• Den lägsta vinsten du kan vinna på Triss är 25 kronor
• Den högsta vinsten du kan vinna på Triss är 50 000 i månaden i 25 år

Fakta undersökningen
Undersökningen genomfördes av SIFO Research International under perioden 1-4 december 2008. Totalt 1000 telefonintervjuer genomfördes på svenska befolkningen från 15 år och uppåt. Frågorna som ställdes var: ”Vilkenvilka av dessa produkter kan du tänka dig att ge i julklapp?”, ”Vilkenvilka av dessa produkter vill du helst få i julklapp?”, ”Vad brukar du få i julklapp?” samt ”Om du skulle få en Triss i present av en nära vän eller familjemedlem, och vann en miljon, hur mycket skulle du då ge till den du fått lotten av?”. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser