Annons

Karlsson lyssnar och minnsEldkvarn – Hunger Hotell

Eldkvarnmannen dansar igen. Tidigt 80-tal på ÖV-huset, Plura och kompani står för första gången på scen i Landskrona.

Längst fram med studentmössan i hand skrålade Eldkvarnmannen till pojkar, pojkar, pojkar.
Hotellet hette då Holberg och låg i Köpenhamn. Två finanskriser senare har Eldkvarnmannen sedan länge flyttat ur ettan på Timmermansgatan. Hotellet heter numera Hunger och var Eldkvarnmannen är idag tycks ingen veta. Inte ens om han är kvar som den rödaste av börsmäklare.  Helt klart är att han åter dansar. För garanterat hängde han på låset när Eldkvarns Hotell Hunger släpptes nyligen.

Annons
 

Eldkvarn är med nya plattan tillbaka på Klubben där grammofonen snurrade varm av Musik för Miljonärer. Det var Nere på Klubben, granne med Systrarna Karlsson som De fula Pojkarna träffades. Det var långt innan Tutti börjat med politik. Tur för henne, annars hade det ropats högt på insatsstyrka redan då.

Landsortsgrabbarna bröt upp och skildes över landet, själv hamnade jag i Linköping, Eldkvarnmannen och JP i Stockholm. Där träffades vi en sista gång och dansade och sjöng till Kungsholmskopplet. Därefter glömdes Eldkvarn nästan bort, tills de en sommardag återvände till Landskrona med en spelning i Sofia Albertina 2006.

Hunger Hotell skapar nostalgi och lånar friskt från de tidiga plattorna med bossen och E-Street Band. Spåren med sväng till trots och den där tillbakablickande nya vågen beröringen så håller jag Bröllopssång 1 och #2 som de bästa spåren.

Avslutningsvis, Eldkvarn på Hotell Nouveau i Helsingborg i slutet av januari. Den ska bokas direkt!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser