Annons

Dagens tomte: Kenneth Larsson

Den före detta televerksarbetaren Kenneth Larsson har haft många strängar på sin lyra. Den i ungdomen så duktiga kanotisten är mer eller mindre uppväxt på Gråen. Idag tar han det dock gärna lite lugnare och gör ett undantag för Landskrona Direkt då han ställer upp och ”tomtar”.

Hur många jular har du firat på Gråen?
– Det är många år jag bott på Gråen enda fram till december. Även när det legat snö men så snart det varit risk för is så har jag flyttat in till stan. Någon jul har jag faktiskt aldrig firat på ön.

Du är själv Navy SEAL och utkämpar verbala duster mot Islandsmästaren i Kung-Fu. Råder vapenvila under julen?

– Jaså den. Du menar han som går omkring i en gammal telekeps… Vi har inget otalt så fred råder redan. Sen måste vi göra klart att jag är kustjägare och inget amerikanskt fjanteri. Jag har Neptun med gaffeln och är alltså ingen vanlig tramsig amfibiesoldat.

Annons
 

Hur många gånger har du varit tomte?
– Det har jag varit en gång och det gör jag aldrig om igen. Jag hade så svårt att hålla masken. Haha

Men skägget sitter väl där det ska. Det är knappast någon i stan som sett dig utan det….
– Det har suttit där i minst 30 år. Senast jag var slätrakad var det Harry Stridh som klapp det. När han fick se mig utan skägg utbrast han, ”Koss i jösses, det är ju Sveas påg.”

Man kunde nästan tro att du var pojken med guldbyxorna och att Tuborgen växte ur näven på dig, men vilken julöl håller du som bäst?
– Nej, nej, nej, någon sån gillar jag inte. Jag föredrar en Guld.

Vad har du i de små glasen?
– Det ska vara kall vodka.

Några favoriter på julbordet?
– Brunkål, skinka och köttbullar är fint och innan det lite stekt strömming, gärna då från Kåseberga.

Avslutar du sen med lite julgotter?

– Det äter jag inte. Inte ens en chokladbit.

Har du ett bra grötrim?

– ”Ska vi gå ut och röka, eller?
… så att du blir snäller”, kan den duga?

Avslutningsvis, har du något speciellt julminne du kan dela med dig av?
– När barnen var små så hände det ett år att jag somnade ifrån julskinkan i ugnen. När jag vaknade så hittade jag knappt fram till spisen. Där låg den förkolnade skinkan. Jag skar bort allt det svarta och griljerade det som fanns kvar. När vi sedan åt skinkan på julafton så var barnen stormförtjusta. ”Den är godare än farmors”, sa en av pågana.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser