Annons

Gör din röst hörd!

Nyligen lanserades en helt ny sajt, www.lyssnapamig.se, som ska ge invånarna i Landskrona en möjlighet att påverka i samhället. Bakom projektet, Lyssna På Mig, står 18-årige Sebastian Swärd från Landskrona. Ett av målen är att speciellt ungdomar ska engagera sig mer i samhället utan att känna tvång till att gå med i en förening eller bli politiskt aktiv.
Innan jag började med projektet ställde jag mig frågan: ”Kan man egentligen påverka i samhället utan att behöva bli politiker?”. Utifrån den frågeställningen har jag sedan arbetat fram en produkt som är ett försök på att hitta ett nytt och unikt sätt att kunna uttrycka sina åsikter på, berättar han.

Resultatet blev en hemsida där vem som helst ska kunna skicka in en insändare om Landskrona, antingen som ett videoklipp, en bild, eller text – tekniska möjligheter som tidigare inte använts av befintliga diskussions- och insändarforum.
– Jag har som mål att skapa en modern och förbättrad dialog mellan medborgare och makt och med hjälp av både video, bild och text skapar man fler möjligheter att uttrycka sig på. 

Annons
 

Idén uppskattas av kommunen
– I nuläget har projektet en rad olika sponsorer bakom sig. Bland annat Landskrona kommun och flera av de politiska partierna i staden stödjer projektet och är mycket positiva till en fortsatt utveckling av idén, berättar Sebastian Swärd som driver sajten genom sitt UF-företag.

Den trogne Landskrona Direkt läsaren känner alla gånger igen Sebastian Swärd då han tidigare praktiserat hos oss och inte minst för han och kompisen Martin Larssons härliga webbtv-inslag ”Sommar”. Inslag som vibrerade av positivism. Är han då inte rädd att det enbart ska bli en massa gnällerövar som skickar in material och lämnar kommentarer?
– Så länge man följer de allmänna villkoren jag satt upp så är det upp till personen att avgöra vad han eller hon vill tycka till om. Jag har dock ett krav och det är att man skriver under med sitt namn. Jag anser att man inte vill påverka till 100 procent om man inte kan stå för det fullt ut. En anonym åsikt är för mig inget värt. Sen hoppas jag naturligtvis på positiva insändare likväl som enkla små idéer. Alla är välkomna att tycka till men min målgrupp är Landskronas ungdomar, avslutar Sebastian Swärd.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser