Annons

Två SM-guld i taekwondo

Det kunde knappast bli en bättre höstsäsongsavslutning för Landskrona Taekwondo Akademi.
Klubben levde upp till sina högt ställda mål och plockade två guldmedaljer och ett silver när Svenska Mästerskapen avgjordes i Trelleborg i helgen.

Landskrona Taekwondo Akademi hade fyra deltagare vi SM-tävlingarna.
Saichon Rodmuang som tillhör toppen i sin viktklass i Sverige hade tyvärr en dålig dag och förlorade sin match på goldenpoint.
– Saichon var trots allt den bättre fightern, anser hans coach Johan Berg.

Annons
 

Bättre gick det då för Muhammed Abdul-Fattha i minior 32kg samt för David Dragisic i kadett klassen -65kg, där båda fick kliva upp överst på prispallen.
Även Jasmin Kahriman tog sig till final men förlorade.
– Ett silver är i sig ingen dålig prestation men vi känner att vi blivit bestulna på guldet då Jasmin klart var den bättre fightern för dagen. Men så är det, vi utövar en bedömningssport där domarna poängsätter och vi hade inte med oss dem denna gången, säger Johan Berg.  

Utöver medaljskörden så har David Dragisic och Jasmin Kahriman kvalat in till Svenska Kadett landslaget 2008/2009.
– Nu kommer grabbarna att bli preliminärt uttagna till ett landslag med ett par utövare i varje viktklass, vanligtvis rör det sig om  ettan och tvåan vid SM men det kan även komma med ytterligare utövare om förbundskaptenen anser att utövaren har talang.

Den som sedan presterar bäst internationellt under våren i respektive landslagsvikt blir sedan uttagna till en mästerskapsgrupp som får åka och representera Sverige i Kadett-EM som går i Zagreb Kroatien till sommaren 2009, avslutar Johan Berg som tillsammans med klubbkompisarna nu tar en välförtjänt vila innan åter startar upp verksamheten igen efter jul.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser