Annons

Dagens tomte:Sayed Khatib

I år firar fotograf Sayed Khatib 10-års jubileum med sin almanacka Landskrona ” Skönheten vid Öresund ”.  Hans bilder med motiv från Landskrona med omgivning har kommit att bli mycket uppskattade. Minst lika uppskattade är Sayed själv. Följ i hans fotspår genom centrum och handslagen och leendena är många.

Vad betyder julen för dig?
– Det är en tid för reflektion och för min familj. Dessutom brukar jag tänka på hur bra vi har det här i Sverige.

Annons
 

Önskar du dig något speciellt i julklapp?
– Fred. I synnerhet i det heliga landet.

Vilket är ditt nyårslöfte inför 2009?

– Jag har många. Jag ska göra massor som inte är bra. Jag ska äta mer snabbmat och gå upp i vikt. Börja röka. Kör mer bil, för att nämna några. Kruxet med nyårslöfte är för mig som för de flesta att jag alltid lyckas bryta dem.

Har du någon gång varit tomte?
– Ja. Det var på den tiden jag arbetade på skolorna här i stan.

Vilken låt förknippar du med julen?
– Det är absolut Jingle Bells.

Hur var barndomens jular?
– De firades i Egypten och de var mycket annorlunda. Dessutom inföll firandet den 6 januari. Jag minns egentligen mina jular i Syrien som de bästa. Jag bodde där när jag var 21-37 år.  Där firade vi exakt som här.

Så lite värmare klimat under julen hade inte varit fel?
– Det ska vara kallt. Jag gillar inte värmen, hahaha.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser