Annons

Dagens tomte: Abdelkader Chaou

Algeriern och höganäsbon Abdelkader Chaou har tagit Paris till Landskrona. På Crepe House Café serverar han salta, (nja matiga låter bättre) och söta franska crepes. Det gästvänliga leendet skulle han kunna varumärkesskydda.

Vad betyder julen för dig?
– Det är en fest för de kristna. Själv är jag muslim. Jag deltar i högtiden på nästan samma sätt som en kristen. Jag umgås med familj och vänner. Äter middagar och har det trevligt.

Annons
 

Hur firas julen i Algeriet?
– Jag bodde i Alger. Huvudstaden är landets största med cirka 3 miljoner invånare och där firas den nästan precis som här. Fast det är förstås varmare.

Kan man ha crepes på julbordet?
– Ja, varför inte.

Vad skulle en julcrepe innehålla?

– Kalkon, champinjoner, béchamelsås, grillad paprika och naturligtvis riven ost. Skulle det kunna vara något? Den kanske jag ska testa veckan innan jul på cafét. Annars har jag bara julmat efter kundens önskemål.

Vad önskar du dig i julklapp?
– En bil, hahaha… skämt åsido, en julklapp eller present har ett viktigt symbolvärde. Det är ett bevis på att personen som ger dig den har tänkt på dig.

Vad är det märkligaste du fått i present?
– Av en nära vän i Algeriet fick jag en gång ett stort fint paket. Det var riktigt vackert inslaget. När jag öppnat paketet så fanns det en stor sten som han hämtat från havet.

Vilket är ditt bästa julminne?
– Det var när jag på 80-talet fick en biljett till Frankrike av mina föräldrar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser