Annons

Vårdbidrag ingen het fråga

Införandet av vårdnadsbidrag är ingen het politisk fråga i Landskrona.
När Sverigedemokraternas motion i frågan behandlades av fullmäktige var intresset så svalt att inte ens förslagsställarna själva orkade ta någon debatt. I stället var det folkpartisten Stina Hyltmark som öppnade diskussionen med att säga sig vara tilltalad av tanken att stanna hemma två år med barnen.
– Men samtidigt tror jag inte att det Landskrona behöver är fler bidragstagare, konstaterade hon. Stina Hyltmark yrkade på avslag för att införa bidraget som skulle ge föräldrar som är hemma med barnen upp till två års ålder max 3000 kronor i månaden.

Kvinnofälla menade vänstern
Vänsterns Camilla Andersson poängterade att bidraget fungerade som en kvinnofälla och en stor majoritet i fullmäktige röstade ner förslaget.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser