Annons

Konstiga färdigheter på skoltid

Förra veckan var det temadags igen för ungdomarna på Elise Malmrosgymnasiet. Denna gång stod det konst på schemat och eleverna fick prova på både att jobba med lera, oljefärg och hönsnät som kläddes i gasbinda och gips. En av skolans lärare, Jonas Swärd, har förärat oss ett trevligt bildreportage från den händelserika veckan.


Veckan inleddes med filmen ”Picassos äventyr” och senare på dagen fick bland annat Ann-Sofie och Caroline jobba med hönsnät som skulle formas till kroppsdelar. ”Det är inte så lätt” säger deras kompisar Emelie och Kjerstina. ”Vi får ont i fingrarna av taggarna.”

Annons
 


När hönsnäten var formade var det dags att klä dem i bitar av gasväv doppade i gips. Nu blev det riktigt kladdigt, men Simon och Sakman såg ganska nöjda ut med resultatet.


– Vi fick besök av Lena Thunberg, keramiker från Saxtorp, som hjälpte oss att göra ljusskålar i lera, berättar Jonathan.


– Jag gillade att arbeta med lera och jag tryckte in mina initialer i leran så att ljuset sen kan lysa igenom skålen, berättar Robin.


Under veckan skapade eleverna även mangateckningar, kubistiska motiv och riktiga oljemålningar. ”
– Jag har först skissat med blyerts och nu fyller jag i allt med oljefärg, säger Emelie.


Ett besök i keramiker Lena Olssons verkstad, hann vi också med berättar arrangörerna av temaveckan Anders och Stefan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser