Annons

Sveriges bästa granne bor på Öster

Luydmilla Nielsen i Landskrona är Sveriges bästa granne, åtminstone om man får tro besökarna på internetsajten Grannar.se.

Luydmilla Nielsen har, i stor konkurrens med goda grannar från stora delar av landet, utsetts till ”Sveriges bästa granne” av sajten och därmed förärats förstapriset i form av 5 000 kr i tjänster.
– Det var verkligen en överraskning att vinna även om jag förstått att jag låg bra till. Jag känner mig hedrad, och att läsa alla positiva kommentarer har varit underbart, säger hon och skänker grannen Mettan Baltze på Pilgatan en tacksamhetens tanke.
– Det var hon som nominerade mig och tyckte att jag skulle delta i tävlingen.

Annons
 

Hemligheten bakom att just hon blev nominerad tror hon är det faktum att hon är en sådan som till sin natur tycker om människor och ser det som naturligt att hjälpa till.
Behöver någon hjälp så hjälper jag till om jag kan, det är min livsprincip. Jag har gått igenom så mycket själv och både behövt och fått hjälp, så jag vill ge tillbaka lite kärlek.

Luydmillas bästa tips för att få god grannsämja är att vara öppen mot sina medmänniskor och hjälpa dem som behöver.
– Alla har problem, men de blir lättare att gå igenom tillsammans, menar Luydmilla.
Vi är ju bara människor och då måste vi hjälpa varandra och dela varandras problem och glädjeämnen.

Störs hon då aldrig av sina grannar i fastighetens sex övriga lägenheter.
– Vi måste få leva våra liv normalt. Vi måste få spela musik, diskutera, se på TV, etcetera, trots att huset är dåligt ljudisolerat. Skulle de bli för högt så säger jag ifrån.

Häromåret kunde man läsa om en infekterad grannfejd som utspelades i kvarteret.
– Vi är som sagt alla bara människor. Det händer väl att folk blir irriterade på varandra men då får man försöka lösa det. Nu tycker jag det är lugnt och fint här. Jag trivs bra med mina grannar och i Landskrona. Jag har bott i Danmark i fyra år men kommer ursprungligen från Ukraina. Jag tycker att det är kul att lära sig om en ny kultur och att lära känna nya människor.

Vad hon ska göra med priset, 5 000kr i tjänster vet hon ännu inte.
– Det får jag diskutera med min granne, avslutar hon.

På Grannar.se är vi glada över att se Luydmilla som vinnare i tävlingen. Genom sin osjälviskhet gentemot människor i sin omgivning är hon ett föredöme för oss alla, säger Anders Bäckman, marknadsansvarig på Grannar.se i ett pressmeddelande.

Bakgrund och resultat
En stor mängd goda grannar nominerades till tävlingen varpå en jury bestående av representanter från Grannar.se och Tobbe Trollkarl valde ut 10 finalister. Besökare på Grannar.se har sedan röstat på sin favorit. Det slutliga resultatet fördelades enligt nedan:

1. Luydmilla Nielsen, Landskrona
2. Familjen Erks, Svärdsjö
3. Kjell Sjöquist, Göteborg
4. Familjen Almlöf, Malmö
5. Eva Lundell, Linköping
6. Klas och Margita Wallin, Höganäs
7. Martina och Magnus, Falkenberg
8. Satnam Singh, Älvsjö
9. Sten Berglind, Uppsala
10. Alex och Dino, Spånga

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser