Annons

Christiansson tillbaka som fystränare i BoIS?

Det är inte bara på spelarfronten som BoIS ser över sitt manskap. En som kan vara tillbaka i det randiga lägret är Mats Christiansson, fysiologen som var fysansvarig 1999- 2002.
– Jag och BoIS har haft förutsättningslösa diskussioner om att jag skulle vara med att se över konditions- och fysträningen, säger Mats Christiansson till Landskrona Direkt.
– Ingenting är dock klart. Det återstår en hel del.

Att Mats hållit sig borta från idrotten några år har naturliga orsaker.
– Jag blev pappa 2002 och sedan dess har jag lagt all kraft på familjen och mitt företag. Men nu är jag åter sugen på att engagera mig. Jag känner att jag har mycket att ge.

Annons
 

Faktum är att Mats Christiansson fått förfrågningar från andra föreningar också.
– Jag vill egentligen inte säga för mycket men det finns några klubbar som hört av sig och två av dessa håller till i Allsvenskan. Men vilka det är vill jag inte diskutera.

Klart är dock att Mats helst engagerar sig i BoIS.
– Det är ju hemmaplan. Dessutom vet jag att jag kan höja statusen på killarna. Målet som jag har, oavsett vilken förening jag tar mig an, är att ”mitt” lag ska ligga i topp rent fysiskt. Sedan är det upp till huvudtränaren att se till att de kan spela fotboll, säger Mats och skrattar.

Mats ser också en naturlighet i att just han tränar BoIS killar eftersom han har sin verksamhet, friskvårdsanläggningen Fysiken, sidan om Idrottsskademottagningen, där BoISarna som är skadade har en stor del av sin rehabiliteringsträning.
– Jag och Tomas Mårtensson på Idrottsskademottagningen har mycket samarbete. Inne på Fysiken har vi toppmodern utrustning och jag kan tillsammans med Tomas uträtta mycket.

Det finns även andra personer som Mats Christiansson samarbetar med och som han tänker involvera om han knyts till BoIS.
– Jag är god vän med Henrik Dagård i Elfsborg och vi brukar utbyta erfarenheter. Dessutom är min vän Peter Eriksson (f.d. landslagsstjärna i friidrott. reds anm) psykolog, vilket kan borga för att vi även kan se till att det som sitter ovanför halsen fungerar som det ska, säger Christiansson och avslutar.
– Jag och BoIS ska diskutera vidare i veckan och sen får vi se om vi kan hitta en lösning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser