Annons

Connie Mantrell högläser:Spyflugan Astrid flyger högt

En bok om Kenta som kan skjuta en rökare rakt  i krysset och brottas men som inte alltid vill det. Vem bestämmer vad  killar och tjejer får göra? Och vad händer när man gör nåt annat?

Fantastisk bok som till att börja med kändes som oerhört 2000; En pappa som hämtar och lämnar, snabba kast i  samtal och lekar och miljöer med laserknivar.
…fast transistorradion och avsaknaden av Bratz, frökens  tidlösa ”nämen ojsan” och  ”nu ligger vi lite still”  och en kaffemugg i handen säger något annat. Kanske är det så det är tänkt, för konflikten är ju tidlös.  Samhällets heteronorm och förväntningar på oss förändras både långsamt och glest. Lindenbaums illustrationer skulle i sig kunna leda till en avhandling. Det blir det ingen idag men man kan ju fundera en stund på hur man ska tolka Kenta och hans pinne där han sitter, högt uppsatt,  och tittar ner på flickorna som leker med sina (?) tidlösa kvinnoideal.

Vad tyckte då målgruppen? Den här boken var den som möttes av mest gillande från både pojkar och flickor.  En kul bok som handlade om vanliga barn, sa de. För så gör vanliga barn, först leker man en sak sen byter man. – Och jag spelar faktiskt  fotboll, sa en av flickorna. Det heter damfotboll muttrade en av pojkarna samtidigt som han rafsade runt bland utklädningskläderna för att hitta något snyggt att sätta på sig. Tyvärr var det dags för mig  att gå så jag hann inte se vad han till slut  valde  men  de blanka ”klackaskorna”  är nog ingen vild gissning.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser