Annons

Föreläsningarna duggar tätt

Stadsbiblioteket bjuder på många tillfälle att koppla bort eventuell julstress.
Som vi skrev om redan igår kommer fotbollsforskare  Torbjörn Andersson och föreläser i hörsalen på temat ”Fotbollsrivaliteten mellan BoIS, HIF och  MFF” imorgon klockan 19.00

Asteman på scen
Redan ikväll är det dock plats på scen för Peter Asteman, välkänd bokhandlare på Bok & Papper att kåsera kring ett urval böcker ur höstens bokflod.  Peter kör igång klockan 19.00

Poppe 100 år
Tisdagen den 9 december uppmärksammar Landskrona Stadsbibliotek och ABF att Nils Poppe i år skulle fyllt 100 år. Gunilla och Tomas Poppe framträder klockan 19.00 med bildspel och berättelser om gycklaren och människan Nils Poppes liv och blandar med sång och musik.

Innanför och utanför i Sverige
Dagen efter blir tongångarna allvarligare när Tapio Salonen återvänder till barndomsstaden. Tapio Salonen, professor i socialt arbete vid Växjö universitet, leder en forskargrupp som i ett dussintal studier följer den sociala utvecklingen i Landskrona.
Återigen står det svenska samhället inför ett dramatiskt skifte. I övergången från ett industrisamhälle till ett postindustriellt kunskapssamhälle ställs nya utmaningar. Blir det jobb för alla? Hur skall den sociala tryggheten säkras? Hur bygger vi nya band mellan gamla och nya svenskar? På temat Innanför och utanför i Sverige föreläser Tapio Salonen klockan 19.00 den 10/12.

Säbyholmsprojektet
Vi noterar också att fram till och med den 6 december pågår en utställning på biblioteket som heter Säbyholmsprojektet. Det är barnen och ungdomarna på Säbyholms Montessoriskola vistas dagligen i en rik historisk miljö. Detta ledde till ett projekt där barnen studerat Säbyholms gårds historia. Projektet resulterade i en utställning som nu visas på Landskrona Stadsbibliotek.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser