Annons

Unga Röster träffade demokratiministern

I ett arrangemang av Integrations- och Jämställdhetsdepartementet träffade representanter för Unga Röster demokratiminister Nyamko Sabuni i Nynäshamn förra veckan.
Det var dock inte bara Unga Röster som fanns på plats. Ett 100-tal föreningar, myndigheter, pedagoger, institutioner, finansiärer och eldsjälar träffades på en dialogmässa där man utbytte erfarenheter och diskuterade värdegrundsfrågor om demokrati och mänskliga rättigheter.
– Det var en mycket givande träff för oss. Dessutom känns det skönt att vi är uppmärksammade. Det är många som frågat oss hur vi arbetat för att lyckas nå så många ungdomar och samla dom kring våra olika projekt, säger Jenni Rantala, en av två projektledare som jobbar med Unga Röster.

Mörka moln skuggar projektet
Det kan dock vara slut med Unga Röster inom kort. Projektet som ligger under kommunen har sträcker sig bara året ut och efter nyår har varken Jenni eller hennes arbetskamrat Vanja Drazic Bell något jobb om inget drastiskt händer.
– Men vi har en lösning som vi hoppas på. Vi har involverat oss i organisationen Oikos Community och genom dessa har vi ansökt om medel från Ungdomsstyrelsen för att få driva projektet vidare under ytterligare två år, säger Jenni Rantala.

Besked om Unga Rösters framtid ska komma om några veckor.
– Fram till i mitten av december lever vi i ovisshet men dialogmässan gav oss hopp om en framtid. Det var många värmande ord som kom från allt och alla. Inte minst Nyamko Sabuni tyckte att vi gjorde ett gott jobb, säger Jenni Rantala och avslutar.
– Skulle vi få medel att fortsätta så kommer vi att jobba stenhårt med att försöka fixa en lokal till oss. Dessutom ska vi jobba utåt för att försöka hitta sponsorer till vår verksamhet. Vi vill visa för företag och andra att det vi gör innebär att många ungdomar som har det tufft får en meningsfull sysselsättning i stället för att hänga på stan och jag kan lova att de är engagerade. Titta bara på allt de gjorde då vi arrangerade Folkfesten i Wrangelska parken. Och det är bara en av flera projekt som vi anordnade.

Förutom Unga Röster så deltog BoIS i Centrum, IK Wormo, Vi är Landskrona, CISV och Friskis och Svettis från Landskrona på mässan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser