Annons

Oavgjort mot serieledarna

Lejonet spelade 3-3 i en fartfylld match mot gästande serieledarna Diö inför 263 åskådare i Karlslundshallen på söndagskvällen.

En storspelande  Mattias Möllerström i Lejonet målet såg till att Diö inte kunde ta en tidig ledning. Gästerna rivstartade men istället är det Lejonet som med drygt fyra minuter kvar av första perioden sätter ettan. Lejonet bygger upp spelet  ända nerifrån egen zon och avslutar anfallet med att trycka in, både puck och målvakt in i målet. Målgörare Joel Persson, men hela femma var inblandade.
Med knappa minuten kvar snappar Adam Ståhl upp pucken lägger ett pass till Mattias Hermansson som passar snabbt in till Martin Nerme som styr snyggt pucken förbi Diös målvakt, rena klapp-klapp-spelet och 2-0 i paus. Kanske inte helt rättvist.

En oturlig sekvens i andra gör att gästerna får spela tre mot fem. Detta utnyttjas tämligen omgående och reduceringen är ett faktum. Innan Lejonet är fulltaliga hinner Diö dessutom kvittera. Lite drygt halvvägs in i perioden tar sedan gästerna ledningen.

Lejonet börjar tredje perioden bäst och sätter Diö under press. Detta ger också resultat. Jesper Wenzell står i Foppa-position bakom målet, går runt och försöker tråckla in pucken köksvägen, målvakten räddar men inte bättre än att Anders Larsson kan slå in returen. 3-3 står sig matchen ut.
– En fartfylld match med många chanser och bra fysiskt spel från båda lagen, säger Torbjörn Torpling som också passar på att berömma domarinsatsen. Bäst var dock Lejonets lagmoral.
– När man  tappar en 2-0 ledningen till ett 2-3 underläge och sedan kommer tillbaka igen och plockar en poäng är mycket bra.

Resultat:3-3 (2-0, 0-3, 1-0)
Målgörare Lejonet: Joel Persson, Martin Nerme och Anders Larsson.
Skott: 27-46
Utvisningar: Lejonet: 6 x 2min  Diö 4 x 2 min
Publik:  263

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser