Annons

Kalla nerver fällde avgörandet i gåsaskjutningen

Årets Gåsaskjutning hos Landskrona Pistolklubb blev en spännande tillställning i det fina vintervädret. Tävlingen är en utslagningstävling där man efter lottning möts två och två. Efter två 5-skottsserier på vardera 60 resp 30 sekunder mot en stiliserad gås på 25 meters avstånd halveras deltagarantalet. Olika poäng finns på gåsens delar. T ex har näbben, stor som en tumme, 25 poäng och huvud och stjärt 20 poäng. Kroppen har enstaka poäng så tävlingen blir ganska chansartad eftersom marginalerna är små. I tredje omgången behövdes särskiljning på tre skyttar. I finalen vann Sten-Åke Faxemo över Carl-Albert Loord. Övriga skyttar i semifinalen var Kenneth Johannesson och Jan E. Swenson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser